Kinuskileipomo nalamuru

Kategoria: Itsenäisyyspäivä,  Juusto- ja hyydykekakut Nähty 2426 kertaa
 
04.01.2018
 
3 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton

LUKIJAN RESEPTIMustikkamousse kakku


Tämän hyydykekakun tein jo lokakuussa poikieni syntymäpäiville, mutta julkaisu on vain jäänyt. Lapset olivat saaneet synttäreitä edeltävällä viikolla koulussa ja eskarissa suomi sata leivoksia, jotka olivat olleet kuulemma sika hyviä ja sain kuusivuotta täyttävältä pojalta pyynnön että pitäisi tehdä saman makuinen kuin nuo suomi sata leivokset oli olleet. Pojat osasivat kertoa että oli suklainen pohja ja muuten mustikkainen ja päällä oli jotain valkosuklaista. Kysyin sitten eskarista pojan hoitajilta tarkemmin millaisia leivoksia olivat syöneet ja sen pohjalta suunnittelin tämän hyydykekakun. Pojan mukaan maistui samalta kuin eskarissa eli tavoite saavutettu, vaikka ei tämä varmaan samanlaista ollutkaan, kun omien arvailujen varassa tein. Kuorrutteen ohjeen otin kinuskikissan marenki-mustikkakakusta.

Pohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
1 dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta
kostutukseen: hieman maitoa
Täyte:
2 x 200g valio vanilja rahka
2 dl vispikerma
400 g mustikoita
2-3 rkl sokeria
6 kpl liivatelehtiä ( Meira)
1 sitruunan mehu

Valkosuklaa päälinen:
200 g valkosuklaa
1 dl kuohukermaa

Valmista ensin pohja:
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään muut pohjan aineet ja siivilöi taikinan joukkoon samalla varovasti kaapimella sekoittaen. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 225 c asteessa noin 7 min. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä. Ota pohjasta irtopohjavuoan kokoinen pala vuoan pohjalle ja kostuta hieman maidolla.

Valmista täyte:
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Vaahdota vispikerma ja sekoita joukkoon rahka.
Soseuta mustikat tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella ja sekoita rahka-kermavaahdon joukkoon ja mausta sokerilla oman makusi mukaan itse laitoin vain vähän sokeria kun käyttämäni mustikat oli pakastettu niin että sekaan oli ripoteltu sokeria. Lämmitä sitruunamehu kiehuvaksi ja sekoita siihen ylimääräisestä vedestä puristetut liivatteet. Lisää liivateneste seos ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte irtopohjavuokaan pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli tai vähintään 4 h.

Valmista kuorrute kattilassa:
( kuorrutteen alkuperäinen ohje täällä http://www.kinuskikissa.fi/marenki-mustikkakakku/?hakusivu=1 )

Lämmitä kerma kattilassa, mutta älä anna kiehahtaa. Nosta liedeltä ja lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa. Sekoittele, kunnes valkosuklaa on sulanut ja kuorrute on tasaista. Jatka sekoittelua tarvittaessa liedellä, matalimmalla lämmöllä.

Anna kuorrutteen jäähtyä kylmässä vesihauteessa, kunnes se muuttuu paksummaksi. Kuorrute on sitä paksumpaa, mitä viileämmäksi se muuttuu. Kaada kuorrute kakun päälle ja tasoittele lastalla.

Koristele haluamallasi tavalla. Meillä koristeeksi laitettiin päivänsankarin ikä strösseleillä ja sankarin Tallinnan reissulla valitsema marsipaanipupu.