31.10.2014
Mustikka-kardemumma juustokakku
Pohja:
200g digestive keksejä tai gluteenittomia keksejä
100g voita
1rkl kardemummaa
(1rkl maitoa)
Täyte:
150g mustikoita
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g appelsiininmakuista tuorejuustoa
400g vaniljarahkaa
ripaus suolaa
1 1/2 -2 dl sokeria
5 liivatelehteä
Laita irtopohjavuoan pohjalle pyöreäksi leikattu leivinpaperi. Laita liivatelehdet runsaaseen määrään kylmää vettä likomaan vähintään 10 minuutiksi. Murskaa digestivekeksit ja sekoita joukkoon kardemumma sekä hieman jäähtynyt sula voi. Halutessasi voit laittaa myös hieman maitoa pehmentämään pohjaa. Painele keksimurska irtopohjavuoan pohjalle. Laita pohja hetkeksi kylmään ja valmista täyte.
Valmista täyte:
Vatkaa yhteen rahka, tuorejuusto, sokeri ja suola. Keitä mustikoita liedellä ja survo mustikat kattilassa soseeksi. Anna kiehahtaa ja poista kattila liedeltä. Purista ylimääräiset vedet pois liivatelehdistä ja sekoita ne mustikkasoseen joukkoon. Sekoita mustikkasose rahka-tuorejuustoseokseen. Kaada täyte pohjan päälle ja levitä tasaiseksi. laita juustokakku kylmään jähmettymään vähintään viideksi tunniksi.
Irroita juustokakku irtopohjavuoasta. Koristele haluamallisi tavalla. Mustikat sopivat koristeeksi hyvin. Minun piti koristella juustokakku sokeripitsillä, mutta en juhlakiireessä ehtinyt sitä valmistaa niin kakun päälle päätyi edellisenä iltana kaulintamassaan tekemäni junakoriste.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä