18.9.2015
suklaakakku
125 g margariinia (Pehmeä huoneenlämpöinen)
3dl sokeria (tässä kohtaa luki äitini reseptissä vajaa niin itse laitoin sokeria 2,75 dl)
3 munaa
4,5 dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
3-4 rkl kaakaojauhetta
2dl maitoa
kuorrutus:
3 dl tomusokeria
100g margariinia (pehmeä huoneenlämpöinen)
2 rkl kaakaojauhetta
2rkl kahvia
2tl vaniljasokeria
Margariini ja sokeri vatkataan keskenään sekaisin. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinan joukkoon erissä. Sekoita maito jauhoerien välissä taikinan joukkoon. Kaada voideltuun ja jauhotettuun (korppujauho tai mannasuurimo) kakkuvuokaan (minulla oli käytössä leipävuoka noin 10x24cm) ja Paista 180 c asteessa noin 50-60 minuuttia. Uunista otettua anna pieni hetki jäähtyä. Kumoa vuoasta ja anna jäähtyä.
Valmista kuorrutus:
pehmeä margariini, tomusokeri ja kaakaojauhe vatkataan keskenään sekaisin. Lisää kuorrutteen joukkoon kahvi ja vaniljasokeri ja sekoita sähkövispilällä. Levitä kakun päälle. (itse olin liian hätäinen kakun kanssa ja kuorrute alkoi päällä sulamaan eli anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kuorrutteen tekoa.) Voit halutessasi koristella kakun koristekuvioilla tai nonparelleilla(tämä oma lisäys ei kuulu alkuperäiseen reseptiin) .
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä