22.3.2014
Mansikkavaniliiniviinerit
Lehtitaikina tai torttutaikinalevyjä 500 g paketti
kokonaisia kotimaisia pakastemansikoita
paistonkestävää vanillinikreemijauhetta ( ruovedenherkun voit toki käyttää jotain muuta paistonkestävää vaniljakreemijauhetta, mutta noudata silloin sen omia teko ohjeita) 1dl ja 3dl vettä
1 kananmuna voiteluun ( puolikaskin muna riittää)
Koristeluun mansikkatomusokeria 1 dl ja 1/2 rkl vettä
Ota pakastemansikat ja lehti/torttutaikina levyt sulamaan pöydälle. Valmista vanillinikreemi sekoittamalla kulhossa vesi ja jauhe keskenään. Anna kreemin tekeytyä puolituntia. Leikkaa torttutaikina levyt puoliksi ja nosta leivinpaperin päälle. Mini viinereihin leikkaa levyn puolikas vielä neljään osaan. Laita lehtitaikina neliöiden keskelle reilusti vanilliinikreemijauhetta ja keskelle 1 pakastemansikka. Miniviinereihin laita vain pienipala mansikkaa keskelle. Voitele reunat kananmunalla. Minulla jäi vaniliinikreemiä hieman yli niin laitoin lopun kreemin jääkaappiin jossa se sailyy 3 päivää paketin ohjeen mukaan. Jos et löydä paistonkestävää kreemiä niin torttutaikina levyt voi paistaa myös ilman kreemiä ja laittaa sen sitten kun viinerit ovat tulleet uunista.
Paista 225 c n. 15 minuuttia. Miniviinereitä paistoin n. 5 min.
Viinereiden tultua uunista ja vähän jäähdyttyä, valmista mansikkatomusokerista ja vedestä sekoittamalla sileä tahna, lisää tarvittaessa hieman vettä. Lusikan avulla tee tahnalla viinereihin raitoja.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä