22.3.2015
Pohja 1/3 osa kinuskikissan mehevä suklaa kakku pohja http://www.kinuskikissa.fi/meheva-suklaakakkupohja/?hakusivu=1
Kostutukseen maitoa muutama ruokalusikallinen
Täyte:
4 dl kermaa
4 dl piimää
2dl sokeroimatonta mangososetta esim bonne
1 ja 1/2dl sokeria
1/4 dl sitruunamehua
8 liivatelehteä
Kiille:
2,5dl sokeroimatonta mangososetta
1/2 dl appelsiinimehua
3 liivatelehteä
Valmista pohja, irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle ja voitele vuoan reunat, kinuskikissan mehevä suklaa kakku pohjan ohjeen mukaan, mutta käytä aineksia vain 1/3 osa tai valmista kokonainen kakkupohja ja leikkaa siitä 1/3 osa tätä juustokakkua varten. Anna pohjan jäähtyä kunnolla ja kostuta maidolla.
Vinkki voit myös valmistaa pohjan keksinmuruista 200g ja sulatetusta margariinista 75g ja painella sen irtopohjavuoan pohjalle.
Valmista täyte:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi. Vaahdota kerma vaahdoksi. Sekoita keskenään piimä, sokeri ja mangosose ja sekoita se kermavaahdon joukkoon. Sulata ylimääräisestä vedestä puristetut liivatteet kuumaan sitruunamehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana täyteeseen samalla sekoittaen ja kaada täyte irtopohjavuokaan pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Valmista kiille kolme tuntia ennen tarjoilua tai aiemmin. Laita liivatteet likoamaan reiluun määrään kylmää vettä viideksi minuutiksi. Lämmitä appelsiinimehu ja osa mangososeesta, jotka on sekoitettu keskenään kattilassa ja liuota ylimääräisestä vedestä puristetuun liivatteet joukkoon. Kaada liivate seos ohuena nauhana lopun mangososeen joukkoon ja sekoita samalla varovasti. Kaada kiille sen hetken jäähdyttyä juustokakun päälle varovasti valuttaen. Laita kylmään jähmettymään vähintään kolmeksi tunniksi.
Koristele esimerkiksi sulatetulla suklaalla ja suklaa rakeilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kinuskiemo kiitos. sinulle iso pala 😀