Kinuskileipomo nalamuru

Kategoria: Kakunkuorrutteet,  Pääsiäinen Nähty 16177 kertaa
 
19.07.2016
 
4 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIMango mousse


Tein kinuskikissa taikoo kirjan ohjeella mutakakkuja muffinivuokiin ja niiden päälle tein tämän moussen. Moussea riitti 17 mutamuffiniin ja lisäksi yhteen tarjoilumaljaan. Idea mangomoussesta syntyi kun ostin poikani pyynnöstä mangon kun hän halusi maistaa miltä se maistuu tuoreena ja sitten se ei kellekään lapsista maistunut niin päätin hyödyntää leivontaan mangon.

Mango mousse

2dl mangososetta (1 mango)
2dl vispikermaa
1dl tomusokeria
180 g maustamatonta tuorejuustoa

Jos et käytä valmista mangososetta niin kuori ja viipaloi mango. Laita mangon palat kattilaan ja laita vettä niin että palat peittyvät. Keitä kunnes mangot ovat kypsiä. Ota hieman keitin vettä talteen ja kaada loput keitin vedet pois. Soseuta mangot ja kaada pieni määrä keitin vettä sekaan samalla kun soseutat. Anna soseen jäähtyä. Vispaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri samalla sekoittaen. Sekoita lopuksi mangosose sähkövispilällä sekoittaen joukkoon. Laita mousse tarjoulu maljoihin tai pursota muffinien päälle tai käytä kakun väliin.