31.1.2015
Pohja:
luomu myslipatukoita mango- ruis 6 x 25g ( Urtekram)
mangososetta 1dl ( 100% mangoa)
Täyte:
200g laktoositon mangorahka
2dl laktoositonta maustamatonta jogurttia
2dl mangososetta
1 sitruuna
9 liivatelehteä (uskoisin että 6 tai 7 riittää minulla oli selvästi liikaa)
Kiille:
1dl tumma kaakaojauhe
3/4 dl sokeri
3dl rasvaton maito tai laktoositon maitojuoma
3 liivatelehteä
Koristelu:
Valkosuklaata 2-3 riviä suklaalevystä
Laita liivatteet likoamaan kulhoon isoon määrään kylmää vettä.
Leikkaa leivinpaperista sopiva pala ja laita leivinpaperi irtopohja vuoan pohjalle.Laita myslipatukat kulhoon ilman muovikääreitään ja revi käsin niiden rakenne rikki sekoita joukkoon mangosose ja painele seos irtopohjavuoan pohjalle.
Sekoita rahka, jogurtti ja mangosose keskenään. Purista yhden sitruunan mehu kattilaan ja lämmitä kiehuavaksi. Nosta kattila liedeltä ja puristele liivatalehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota lämpimään sitruunamehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen sekaan samalla sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi.
Valmista kiille kinuskikissan ohjeen mukaan
http://www.kinuskikissa.fi/peilikirkas-suklaakuorrute/?hakusivu=1 ja laita hyytymään jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi.
Valmista valkosuklaasta koristeet leivinpaperin päälle tai muottiin ja laita hetkeksi pakkaseen. Ota koriste pois pakkasesta ja muotista ja säilytä jääkaapissa, kunnes laitat kakun päälle.
Irroita juustokakku vuoasta ja laita tarjoilu alustalle. Koristele valkosuklaalla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Kiitos mari-johanna juu taiteellinen on 🙂 Liivatteita olisi varmaan rittänyt seitsemänkin, mutta pelasin nyt varman päälle ja noudatin pussin kyljen ohjetta 2dl nestettä/ 3 liivatetta. jostain olen lukenut että jos on jogurttia tai rahkaa niin liivatetta voi olla hieman vähemmän.