Kinuskileipomo nalamuru

Kategoria: Voileipäkakut Nähty 6591 kertaa
 
14.02.2014
 
Ei kommentteja

Erityisruokavaliot: Liivatteeton

Lohivoileipäkakku


Äitini on tehnyt moniin juhliin lohivoileipä kakkua johon olen ihastunut ja saanut ohjeen äidiltäni. Kalakakkua olen tehnyt aina silmämääräisesti sen mukaan mikä on näyttänyt hyvältä määrältä enkä ole koskaan kirjannut ylös paljon mitäkin ainesta on kulunut, joten ohjeen määrät ovat muistin varaisia arvioita.

2 isoa pussia paahtoleipää ja 1 pieni pussi.  Olen käyttänyt ruispaahtoleipää ja täysjyvä tai vehnä paahtoleipää. Joskus olen käyttänyt sellaista ruislimppua mitä kaupassa myydään paloina, ruispaahtoleivän sijaan.
1 savustettu lohi
1 tai 2 purkkia creme fraissea tai kuohu/vispikermaa
200 g voi
6-7 kpl kananmunia
(1 pieni purkki raejuusto)
kostutukseen liha tai kasvislientä
päälle:
1 purkki majoneesia ja 2 dl kuohu tai vispikermaa
pakaste katkarapuja 1 pieni pussi
tummia ja vihreitä viinirypäleitä
kirsikka tai luumutomaatteja
lime siivuja kakun sivuille

Vuoraa pyöreä kakkuvuoka muovikelmulla.
Valmista muna voi. Keitä kananmunia noin 8-10 min ja nosta voi kulhoon sulamaan. Kananmunien valmistuttua, kuori ja pilko ne pieniksi paloiksi ja laita samaan kulhoon voin kanssa. Sekoita munat ja voi keskenään. Jos sinulla on kananmunien siivutin voit käyttää sitä munien pilkkomiseen. Halutessasi voit laittaa munavoihin myös pienen purkin raejuustoa.

Laita lohta kulhoon ja poista samalla tarkasti kalasta ruodot. Voit käyttää kertakäyttö vinylihanskoja ja ottaa käsin paloja kalasta kulhoon. Sekoita kalan joukkoon joko creme craishe purkki tai vispattu kuohu/vispikerma. Sekaan voi laittaa hieman pippuria ja sitruunaa mausteeksi.Sekoita tasaiseksi.

Laita vuoan pohjalle kerros paahtoleipää, josta on reunat leikattu pois. Tee leivistä tiivis pohja , joka peittää koko vuoan. Kostuta kasvis/lihaliemellä. Laita kostutetun leipäkerroksen päälle paksusti lohikermaseosta ja asettele päälle paahtoleipää samoin kuin alakerrokseen. Olen vuoroitellut leipämakujen kanssa 1 kerros ruispaahtoleipää ja toinen kerros vehnäpaahtoleipää. Kostuta leivät ja laita jokapuolelle päälle munavoita. Laita taas kerros paahtoleipää samoin kuin pohjan kanssa. Kostuta kasvisliemellä. Käytä loput lohikermaseoksesta ja asettele päälle vielä paahtoleipää. Kostuta leivät kasvis/lihaliemellä. Laita vuoan päälle kelmu ja pieni lautanen ja laita jääkaappiin tekeytymään yön yli.

Tarjoilu aamuna nosta pakastekatkaravut sulamaan, vatkaa n. 1 dl kuohu tai vispikermaa ja sekoita sekaan purkki majoneesia. Ota voileipäkakku pohja pois jääkaapista. Poista pääli kelmu ja kumoa tarjoilu astiaan. Levitä majoneesikermaseos kakun päälle ja reunoille tasaisesti. Koristele kakku katkaravuilla ( voivat olla vielä jäisiä) ja viinirypäleillä sekä tomateilla ja limesiivuilla. Nosta kakku kuvulla suojattuna jääkaappin kunnes laitat lohikakun tarjolle.
Tässä vielä erilaisia koristelu mahdollisuuksia. Kaikki tekemiäni kalakakkuja.

voileipäkakku
kalavoikkari
IMG_9880