20.6.2017
Perinteiset Letut:
1 litra laktoositonta maitojuomaa
2 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 rkl rypsiöljyä tai sulaa voita
Mustikka-mansikkarahka lettujen päälle:
4 dl valio eila kuohu tai vispikermaa
2 purkkia ( 400g) valio eila mansikkarahkaa
1 rkl sokeria
200 g kotimaisia mustikoita tuoreena tai pakaste
Riko kananmunien rakenne käsivispilällä vatkaamalla ja sekoita joukkoon maito ja jauhoja vähitellen koko ajan käsivispilällä vatkaten. Lisää joukkoon suola ja öljy ja vispaa vielä vähäisen. Annan taikinan turvota hetki ennen lettu pannulla paistoa. Paista lämmenneellä lettupannulla lettuja pienessä määrässä voita. Meillä tuli 13 lettua halkaisijaltaan noin 20 cm pannulla.
Valmista mustikka-mansikkarahka, vaikka jo ennen lettujen paistoa tai lettujen paiston aikana, jos saat apukäden paistamaan lettuja. Meillä mieheni paistoi letut ja minä tein lettutaikinan ja rahkan.
Vatkaa kermavaahto vaahdoksi ja sekoita sen joukkoon sokeri ja mansikkarahka. Lisää lopuksi mustikat varovaisesti sekoittaen. Laita täytettä lettujen päälle ja rullaa rullaksi ja pilko helposti syötäviin osiin. Nauti herkullisesta makuelämyksestä!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kiitos Maris nämä oli kyllä tosi hyviä, vaikka itse sanonkin 🙂 Meillä toimii tuo työn jako niin että mies paistaa aina letut. Oma kärsivällisyys ei riitä siihen hommaan ja hän on siinä taitava, kun saa letut heittämällä käännettyä pannulla.