Kinuskileipomo nalamuru

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Jälkiruoat,  Kesäkuun lettutempaus Nähty 1252 kertaa
 
20.06.2017
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTILetturullat mustikka-mansikkarahka täytteellä


Perinteiset Letut:

1 litra laktoositonta maitojuomaa
2 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 rkl rypsiöljyä tai sulaa voita

Mustikka-mansikkarahka lettujen päälle:

4 dl valio eila kuohu tai vispikermaa
2 purkkia ( 400g) valio eila mansikkarahkaa
1 rkl sokeria
200 g kotimaisia mustikoita tuoreena tai pakaste

Riko kananmunien rakenne käsivispilällä vatkaamalla ja sekoita joukkoon maito ja jauhoja vähitellen koko ajan käsivispilällä vatkaten. Lisää joukkoon suola ja öljy ja vispaa vielä vähäisen. Annan taikinan turvota hetki ennen lettu pannulla paistoa. Paista lämmenneellä lettupannulla lettuja pienessä määrässä voita. Meillä tuli 13 lettua halkaisijaltaan  noin 20 cm pannulla.
Valmista mustikka-mansikkarahka, vaikka jo ennen lettujen paistoa tai lettujen paiston aikana, jos saat apukäden paistamaan lettuja. Meillä mieheni paistoi letut ja minä tein lettutaikinan ja rahkan.
Vatkaa kermavaahto vaahdoksi ja sekoita sen joukkoon sokeri ja mansikkarahka. Lisää lopuksi mustikat varovaisesti sekoittaen. Laita täytettä lettujen päälle ja rullaa rullaksi ja pilko helposti syötäviin osiin. Nauti herkullisesta makuelämyksestä!