6.2.2017
laskiais donitsit
noin 9 kpl
2 1/4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
1 dl maitoa
1 kananmuna kevyesti sekoitettuna
1 rkl voita sulatettuna
Väliin:
1 dl vispi tai kuohukermaa
100 g valio viola maustamaton tuorejuusto
70 g valkosuklaata ( 1/2 Pandan valkosuklaa levy)
vaniljakreemijauhetta noin 1/2 rkl
vadelmahilloa noin 9 tl
päälle
tomusokeria tai mansikkatomusokeria
Laita uuni lämpenemään 220 c asteeseen. Sekoita kulhossa keskenään vehnäjauhot, sokeri ja leivinjauhe sekä kardemumma. Lisää joukkoon maito ja sulatettu voi sekä kananmuna jonka rakenne on rikottu samalla sekoittaen puuhaarukalla. Voitele donitsipelti ja laita taikinaa donitsipellin koloihin. Paista uunin keskitasolla noin 5 minuuttia. Donitsit ovat valmiita kun niitä kokeillessa sormi kimpoaa takaisin. Anna donitsien jäähtyä ennen niiden kumoamista lautaiselle.
Valmista täyte. vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Notkista tuorejuusto kulhossa lusikalla ja sekoita joukkoon sulanut valkosuklaa hieman kerrallaan joukkoon kaataen. Sekoita kermavaahto valkosuklaa-tuorejuuston sekaan. Sihtaa joukkoon vaniljakreemijauhe samalla sekoittaen.
Halkaisen donitsit veitsellä ja nosta kansi palat toiselle lautaselle. Sivele pohjadonitsien päälle vadelmahilloa veitsellä. Pursota valkosuklaakermavaahto hillon päälle ja nosta kansi donitsi päälle.
Sihtaa päälle tomusokeria ( minä sihtaisin mansikka tomusokerin jo ennen täyttöä donitsien päälle, mutta tarkemmin mietittynä näin päin fiksumpi).
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Hauska keksintö kerrassaan! 🙂 Varmasti maistuu pyllymäen jälkeen, mikäli sellaisen jostain onnistuu löytämään, tosi hyvälle tämä vapun ja laskiaisen risteytys! 🙂