12.4.2015
2-3kpl
0,75 dl tumma muscavado ruokosokeri
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl lakritsijuurijauhetta
1/2 dl turkinpippurirouhetta tai apteekin salmiakki rouhetta
75 g maidoton margariini tai voi
100 g vauvojen päärynäsosetta tai valion laktoositon appelsiini rahka
3 rkl apteekin salmiakki mixeriä
Sekoita kuivat aineet ja muscavado ruokosokeri keskenään kulhossa. Sulata rasva mikrossa ja sekoita kuivien aineiden joukkoon. Lisää salmiakki mixeri ja päärynäsose/rahka sekoittaen. Jaa 2 tai 3 mukiin ja laita mikroon yksitellen tai 3 kpl erässä 630 W noin 2 minuutiksi. Mikrossa olo aika voi vaihdella hieman mikron tehosta riippuen. Ota pois mikrosta ja anna jäähtyä hetki. Nauti maidottoman tai tavallisen jäätelön kanssa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Päivitin tätä ohjetta jo tovi sitten, mutta mainitsempa tähänkin. Hopeatoffeen sijaan kokeilinkin salmiakki mikseria taikinaan ja toimi kivasti.