14.8.2015
Pullataikina:
5 dl laktoositonta maitojuomaa tai maitoa
2 dl sokeria
1 tl suolaa
(1 rkl kardemummaa)
2 pussia (a 11g) kuivahiivaa
noin 15 dl vehnäjauhoja
200g margariinia tai voita
Rahkatäyte:
2 purkkia eli 400g valio vaniljarahkaa
1 dl laktoositonta vispikermaa
1 rkl perunajauhoja
1/2 dl sokeria
lisäksi mustikoita ja vadelmia reilusti piirakan pinnalle
Lämmitä maito 42 asteiseksi ja sekoita kuivahiiva noin desiin vehnäjauhoja ja sekoita maidon joukkoon. Mittaa sokeri ja suola joukkoon ( ja kardemumma) ja sekoita puuhaarukalla. Sulata rasva esimerkiksi mikrossa. Lisää taikinan joukkoon pieni määrä kerrallaan vehnäjauhoja ja sekoita aluksi puuhaarukalla ja taikinan paksuuntuessa ala vaivaamaan käsin. Lisää jäähtynyt rasva vaivauksen loppu vaiheilla. Taikina on sopivaa kun se irtoaa hieman kulhon reunoilta itse tykkään tosin jättää sen tästä hieman löysemmäksi tulee paremman makuisia pullia. Laita taikina lämpimään paikkaan nousemaan liinan alle vähintään puoleksi tunniksi.
Laita uunipellille leivinpaperi ja laita valta osa pullataikinasta pellille jätä noin 5 pullan verran taikinaa kulhoon. Levitä pullataikina pellin pohjalle ja reunoille. Tee reunoista riittävän leveät, jotta täyte ei pääse valumaan pois.
Valmista täyte:
Kaada kerma kulhon pohjalle ja sekoita rahkat joukkoon puuhaarukalla tai lusikalla. Mittaa sekaan sokeri ja perunajauho ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pellille taikina päälle ja levitä tasaiseksi ja ripottele joka puolelle päälle mustikoita ja vadelmia. Tee halutessasi lopusta taikinasta pyörylöitä piirakan päälle ristikkona menemään. meillä lapset saivat tehdä muutaman oman pullan ja loppu laitettiin piirakan päälle. Paista 200 c asteessa noin puoli tuntia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kiva kuulla Roope, että siellä on onnistuneesti hemmoiteltu äitiä tällä ohjeella 😀