Kinuskileipomo nalamuru

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Klassikot,  Pääsiäinen Nähty 96514 kertaa
 
03.04.2016
 
14 kommenttia

Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön,  Vegaaninen

LUKIJAN RESEPTIKetun porkkanakakku (vegaaninen, soijaton)


Löysin kaupasta ihanan kettu silikonivuoan ja halusin tehdä vegaanisen porkkanakakun siihen. Lähdin itse kehittelemään vegaanista porkkanakakku ohjetta leipomostani löytyvän salmiakki-suklaapalat ohjeen pohjalta ohjetta toki muokaten enemmän porkkanakakkuun sopivaksi. Ensimmäinen yritys meni pieleen kun käytin punajuuria porkkanoiden lisäksi ja seuraavalla yrityksellä totesin että vika taisi sittenkin olla etikassa tai kylmäpuristetussa rypsiöljyssä, mutta tämä kolmas yritys onnistui viimein niin että olin todella tyytyväinen makuun. Onnistui oikein hyvin maidottomana ja munattomana tämä kakku eikä maussa häviä yhtään tavalliselle porkkanakakulle.

2 isoa porkkanaa raastettuna noin 3,5 dl
7dl vehnäjauhoja
1tl vaniljasokeria
1tl ruokasoodaa
1tl leivinjauhe
3 dl fariinisokeria
1 dl vettä
2dl rypsiöljyä ( ei kylmäpuristettua!)
0,5 dl siirappia
2,5 dl vegaanista vaniljakastiketta tai vegaanista kermaa (esim. oatly)

kuorrute:
150 g oatly på mackan kasvislevitettä
50g maidoton margariini
2 1/2 dl tomusokeria
1 -2 dl mansikkatomusokeria (tai tavallista tomusokeria ja punaista pastaväriä)
keltainen pastaväri
Silmiin ja nenään halutessa palat maidotonta suklaata

Kuori ja raasta porkkanat erilliseen kulhoon. Sekoita jauhot, fariinisokeri, ruokasooda, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään. Kaada taikinan joukkoon keskenään vispilällä sekoitetut rypsiöljy, siirappi, vesi ja vaniljakastike tai kerma ja sekoita taikina tasaiseksi.  Lisää taikinaan vielä porkkanaraaste varovasti kaavimella sekaan käännellen. Kaada taikina silikoniseen kakkuvuokaan ( tilavuus hieman alle 1,5 litraa) tai jos käytät tavallista vuokaa niin muista voidella ja jauhoittaa se ensin. Paista 200 c asteessa noin 40-45 minuuttia. Kokeile pitkällä coctailtikulla kakkua ja kun taikina ei tartu tikkuun on kakku valmista. Ota kakku pois uunista ja kumoa leivinpaperin päälle. Anna kakun jäähtyä kunnolla.

Valmista kuorrute:
Nosta margariini lämpiämään huoneen lämpöön etukäteen. Sekoita margariini joukkoon oatly levite ja tomusokeri ja sekoita hyvin sähkövispilällä. Laita ketun poskiin ja silmiin valkoinen kuorrute levittäen tasaiseksi ( jos teet kokonaan tavallisella tomusokerilla niin laita kaikki tomusokerit kerralla ja lisää pastaväri tämän vaiheen jälkeen) ja lisää kuorrutteen joukkoon mansikkatomusokeri ja keltaista pastaväriä ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute kakun päälle. Tarjoile tai laita jääkaappiin ennen tarjoilua.

porkkanakakku tässä hyvä esimerkki siitä ettei kannata kuorruttaa kakkua ennen kuin se on kunnolla jäähtynyt maltamaton minä kuorrutin kiireessä liian aikaisin niin rasva suli ja erottui kuorrutteessa pintaan. Tämä kakku värjätty mansikkatomusokerilla ja keltaisella pastavärillä.

IMG_6301 Tämän kakun kuorrute värjätty punaisella ja keltaisella pastavärillä.