Kinuskileipomo nalamuru

Kategoria: Kekritempaus,  Leivät, sämpylät ja rieskat,  Muut suolapalat Nähty 6154 kertaa
 
17.09.2017
 
4 kommenttia

Erityisruokavaliot: Munaton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIKaurarieska rullat täytteellä


Tein näitä rieskarullia tarjolle vaatekutsuille, joiden tarjoilun tein kekri hengessä. Nämä menivät kyllä hyvin kaupaksi.

Kaurarieska rullat
noin 11 kpl

Rieska
2,5 dl kaurahiutale
1/2 tl suola
2 1/2 dl kylmä vesi
2 dl hiivaleipävehnäjauho

Täyte:
100g Savuhevonen (tai savuporo)
noin 1/3 osa purjoa
1 punainen tai keltainen paprika
200g yrttituorejuusto purkista noin 2/3 osaa

Sekoita kaurahiutale ja suola kylmään veteen ja anna turvota noin 5 minuuttia. Lisää hiivaleipävehnäjauho joukkoon puuhaarukalla sekoittaen. Leikkaa leivinpaperista uunipellin kokoinen pala ja kaulitse rieska reilusti jauhoja käyttäen paperin kokoiseksi ohueksi levyksi. Taikina on todella tarttuvaista ja pehmeää joten jauhoja menee reilusti. Pidä huoli että leivinpaperi peittyy taikinalla kokonaan, jottei leivinpaperi syty palamaan uunissa. Laita rieska uunipellille ja Paista rieskaa noin 8 min 300 c asteisessa uunissa.

Kun otat rieskan uunista kaada se märän puhtaan keittiöpyyhkeen( leivinliina) päälle ja poista leivinpaperi sekä kierrä rieska välittömästi pyyhkeen kanssa rullalle ( samaan tapaan käärittynä kuin kääretorttu). Anna rieskan jäähtyä.

Avaa rieska rullalta ja siirrä rieska pyyhkeeltä puhtaan leivinpaperin päälle. Levitä rieskan päälle tuorejuustoa joka puolelle ja pilko paprika sekä purjo pieniksi paloiksi. Laita savuhevosleikkele siivuja joka puolelle rieskaa. Laita paprika ja purjo paloja joka puolella rieskaa.


Kierrä leivinpaperin avulla rieska rullalle ja laita tekeytymään jääkaappiin vähintään 15 minuutiksi. Leikkaa rullasta noin 11 palaa ja tue ne tarvittaessa cocktail tikulla ja laita rullat jääkaappiin odottamaan tarjolle laittoa.