17.9.2017
Kaurarieska rullat
noin 11 kpl
Rieska
2,5 dl kaurahiutale
1/2 tl suola
2 1/2 dl kylmä vesi
2 dl hiivaleipävehnäjauho
Täyte:
100g Savuhevonen (tai savuporo)
noin 1/3 osa purjoa
1 punainen tai keltainen paprika
200g yrttituorejuusto purkista noin 2/3 osaa
Sekoita kaurahiutale ja suola kylmään veteen ja anna turvota noin 5 minuuttia. Lisää hiivaleipävehnäjauho joukkoon puuhaarukalla sekoittaen. Leikkaa leivinpaperista uunipellin kokoinen pala ja kaulitse rieska reilusti jauhoja käyttäen paperin kokoiseksi ohueksi levyksi. Taikina on todella tarttuvaista ja pehmeää joten jauhoja menee reilusti. Pidä huoli että leivinpaperi peittyy taikinalla kokonaan, jottei leivinpaperi syty palamaan uunissa. Laita rieska uunipellille ja Paista rieskaa noin 8 min 300 c asteisessa uunissa.
Kun otat rieskan uunista kaada se märän puhtaan keittiöpyyhkeen( leivinliina) päälle ja poista leivinpaperi sekä kierrä rieska välittömästi pyyhkeen kanssa rullalle ( samaan tapaan käärittynä kuin kääretorttu). Anna rieskan jäähtyä.
Avaa rieska rullalta ja siirrä rieska pyyhkeeltä puhtaan leivinpaperin päälle. Levitä rieskan päälle tuorejuustoa joka puolelle ja pilko paprika sekä purjo pieniksi paloiksi. Laita savuhevosleikkele siivuja joka puolelle rieskaa. Laita paprika ja purjo paloja joka puolella rieskaa.
Kierrä leivinpaperin avulla rieska rullalle ja laita tekeytymään jääkaappiin vähintään 15 minuutiksi. Leikkaa rullasta noin 11 palaa ja tue ne tarvittaessa cocktail tikulla ja laita rullat jääkaappiin odottamaan tarjolle laittoa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos Mari-Johanna nämä oli kyllä tosi hyviä pitää tehdä toistekin. Tein samoihin kutsuihin myös kanatäytteisiä rieskoja kaupan rieskasta ja nekin oli kyllä hyviä mutta kyllä oma tekoisesta rieskasta maistuivat paremmilta.