22.4.2015
Kaura-nougat keksit
noin 15 isoa keksiä
200g leivonta margariinia
1 dl sokeria
1/2 dl fariinisokeria
2dl Myllyn paras kaurahiutaleita
2dl vehnäjauhoja
1tl ruokasoodaa
1dl wienernougat crushia
4 rkl maitoa tai laktoositonta maitojuomaa
Vaahdota pehmeä margariini ja sokerit keskenään. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita pienissä erissä sokeri-margariini vaahdon sekaan vuorotellen maidon kanssa. Pyörittele taikina tangoksi, josta leikkaat jauhotetulla pöydällä samankokoisia paloja, jotka painat pellille leivinpaperin päälle pyöreiksi kekseiksi. Keksit leviävät jonkin verran paistuessaan joten varaa uunipellille hyvin tilaa. Testasin joululahjaksi saamaani keksileimasinta näihin pyörittämällä taikinan palloksi ja painamalla keksileimasimella taikinapalloon uunipellin päällä , mutta kuvio ei näkynyt paistumisen jälkeen keksien pinnalla juuri lainkaan, joten tämä taikina ei ole paras siihen.
Paista uunissa 175 asteessa noin 6-8 minuuttia
[myllynparas]
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Kiitos mari-johanna. Kaurakeksit ja nimenomaan keksit ei kauralastut ovat lempikeksejäni. Yleensä syönyt niitä kaupan kaurakeksejä, mutta nyt halusin kokeilla hieman erilaista versiota itse tehtynä.