Kinuskileipomo nalamuru

Kategoria: Joulu,  Muut suolapalat Nähty 8893 kertaa
 
10.01.2016
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIkatkarapu-kylmäsavulohi herkut


Ihastuin syksyllä kinuskikissan tuulihattujen lohitäytteeseen ja lähdin sitä hieman muokaten kokeilemaan ruis sipsien päälle. Tuli oikein hyviä herkkupaloja, joilla meillä herkuteltiin loppiaisena.

150 g kylmäsavulohi
180g katkarapu (keskikoinen, pakaste)
200g laktoositon ranskankerma (creme fraishe)
200g laktoositon yrtti tuorejuusto (valio viola)
1 sitruuna
ripaus mustapippuria ja valkopippuria
hieman tillimaustetta
ruis sipsejä (linkosuon ruissipsi pussi 150 g riittää hyvin ja hieman sipsejä jäi ylikin)
Nosta katkaravut sulamaan tunti tai pari tuntia ennen viettelyksen tekoa. Pilko kylmäsavulohi pieniksi paloiksi ja laita kulhoon katkarapujen kanssa. Sekoita joukkoon ranskankerma ja tuorejuusto sekä purista joukkoon sitruunan mehu ja mausta pippurilla ja tillillä. Laita lusikalla nokare ruis sipsin päälle. Tarjoile saman tien ja nauti. Jos syöjiä vähän voit laittaa pieneen määrään ruissipsejä päälle viettelystä ja laittaa loput kulhossa jääkaappiin ja laittaa lisää tarjolle menekin mukaan.