Kinuskileipomo nalamuru

Kategoria: Suolaiset piirakat Nähty 321 kertaa
 
08.09.2018
 
3 kommenttia

Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön,  Vegaaninen

kasvispiirakka


Tein tätä kasvispiirakkaa poikieni koulun vanhempain yhdistyksen buffettiin ei ehkä paras kohde lähteä kokeilemaan omaa ohjetta, mutta onneksi oli onnistunut kokeilu. Halusin tehdä vegaanisen piirakan ja ostin kaupasta vähän sitä sun tätä ja kotona tutkin reseptejä. Kun en keksinyt mitään reseptiä niistä aineksista mitä olin hankkinut niin lähdin soveltamaan itse ja, vaikka itse sanonkin niin minusta tuli hyvää piirakkaa. Pohja on tehty kaksinkertaisena kinuskikissan härkis-kasvispiirakan ohjeella.

Pohja:
300 g maidoton margariini ( esim. pirkka tai sunnuntai laktoositon)
8 dl vehnäjauho
1/2 dl kylmä vesi

Täyte:
1 punainen paprika ( jos haluaa runsaamman täytteen niin toinen paprika lisäksi)
3-4 kevätsipulia varsineen
1 rkl rypsiöljyä
mustapippuria myllystä
herbamare yrttisuolaa
tuoretta pinaattia 40 pinaatinlehteä
250 g kirsikkatomaattia
Täytteen päälle:
250 ml oatly ruokaan
3 rkl perunajauhoja
150 g oatly på mackan tomaatti basilika

Ota maidoton margariini etukäteen pöydälle pehmenemään. Nypi vehnäjauhot margariinin sekaan. Lisää nopeasti sekoittaen kylmä vesi. Laita pohjataikina uunipellille leivinpaperin päälle käsillä levittäen.
Pilko paprika, kevät sipulit ja ruskista niitä pannulla rypsiöljyssä. Mausta mustapippurilla ja yrttisuolalla. Puolita kirsikkatomaatit ja leikkaa pinaatin lehdet pieniksi ja laita kaikki kasvikset pohjan päälle tasaisesti joka puolelle. Sekoita omassa kulhossaan oatly vegaaniseen ”ruokakermaan” perunajauhot ja oatly på mackan tomaattti basilika tuorejuuston kaltainen vegaaninen vaihtoehto. kaada sekoitus piirakan päälle ja paista piirakkaa 200 c asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia.