8.9.2018
Pohja:
300 g maidoton margariini ( esim. pirkka tai sunnuntai laktoositon)
8 dl vehnäjauho
1/2 dl kylmä vesi
Täyte:
1 punainen paprika ( jos haluaa runsaamman täytteen niin toinen paprika lisäksi)
3-4 kevätsipulia varsineen
1 rkl rypsiöljyä
mustapippuria myllystä
herbamare yrttisuolaa
tuoretta pinaattia 40 pinaatinlehteä
250 g kirsikkatomaattia
Täytteen päälle:
250 ml oatly ruokaan
3 rkl perunajauhoja
150 g oatly på mackan tomaatti basilika
Ota maidoton margariini etukäteen pöydälle pehmenemään. Nypi vehnäjauhot margariinin sekaan. Lisää nopeasti sekoittaen kylmä vesi. Laita pohjataikina uunipellille leivinpaperin päälle käsillä levittäen.
Pilko paprika, kevät sipulit ja ruskista niitä pannulla rypsiöljyssä. Mausta mustapippurilla ja yrttisuolalla. Puolita kirsikkatomaatit ja leikkaa pinaatin lehdet pieniksi ja laita kaikki kasvikset pohjan päälle tasaisesti joka puolelle. Sekoita omassa kulhossaan oatly vegaaniseen ”ruokakermaan” perunajauhot ja oatly på mackan tomaattti basilika tuorejuuston kaltainen vegaaninen vaihtoehto. kaada sekoitus piirakan päälle ja paista piirakkaa 200 c asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kiitos maris ja mari-johanna. Ainakin piirakan teossa vegaaninen ”tuorejuusto” toimi hyvin. Tein myös vegaanista porkkanakakkua buffettiin niin samalla kun siihen ostin maustamatonta på mackania prismasta niin huomasin tuon makuversion, sitä oisi ollut myös toinen maku, mutta tomaatti-basilika vaikutti omaan tarkoitukseen hyvältä.