Kinuskileipomo nalamuru

Kategoria: Muuta makeaa,  Täytteet Nähty 7527 kertaa
 
14.04.2015
 
6 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Kasvisruokavalio,  Maidoton,  Munaton

LUKIJAN RESEPTIKananmunaton sitruuna curdi


Ihastuin lemon curdiin aikoinaan Isossa-Britaniassa ollessani koulun työharjoittelussa. Isäntäperheessäni oli aamupala pöydässä lemon curdia aina tarjolla paahtoleivän kanssa. Halusin kokeilla onnistuuko sitruuna curdi myös ilman kananmunaa/ keltuaisia ilman että sitä korvaa millään. Tein aiemmin kananmunatonta sitruuna curdia korvaten kananmunan pehmeällä tofulla, mutta mieheni kyseenalaisti tarvitseeko kananmunaa korvata välttämättä ollenkaan. Hyvin onnistui ilman kananmunaa. Maidotonta saat tästä käyttämällä maidotonta margariinia. Kokeilin reseptia yhdellä sitruunalla, mutta tahnaa tuli sen verran vähän (35g) että kaksinkertaistin määrät suoraan tähän reseptiin. Jos haluaa tahnaa kerralla suuremman määrään kannattaa vielä tämäkin määrä tuplata.Kokeilin toisen kerran tällä 2 sitruunalla ja tuli jo parempi määrä.

2 pienen luomu sitruunan kuori ja mehu ( kolmesta sitruunasta sain 1 dl mehua kun tein 1,5 kertaisena)
2 tl perunajauhoja
4 rkl hillosokeria
50 g laktoositonta voita tai maidotonta margariinia

Pese sitruunat hyvin ja raasta sitruunoiden kuori kattilaan ja purista sinne sitruunoiden mehut.

tahnan tekoa

IMG_0909

Lisää joukkoon hillosokeri sekä perunajauho ja sekoita vispilällä. Kuumenna kiehuvaksi samalla kokoajan vispilällä sekoittaen. Kiehahdettua ota pois levyltä jäähtymään.

Pikkukuva (7 of 30)

Laita curdi muovikulhoon ja sekoita vispilällä sekoittaen paloiteltu voi tai margariini joukkoon voi saa sulaa tässä vaiheessa joukkoon eli tahnan ei tarvitse antaa jäähtyä ennen voin tai margariinin laittoa.  Laita tahna jäähtymään jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

Pikkukuva (14 of 30)

Ota tahna kulho pois jääkapista ja sekoita hetki sähkövatkaimella tasaiseksi tahnaksi.

Pikkukuva (20 of 30)

Laita Sitruuna tahna (kuuma käsiteltyyn) lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa.

sitruunatahna