8.3.2014
Taikina
150 g laktoositon leivontamargariini tai voi
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhe
1 purkki 200g laktoositonta kermaviiliä
Täyte:
400 g jauhelihaa
1 rkl jauhelihamaustetta
ripaus mustapippuria myllystä tai rouheena
1 dl riisiä
5 rkl laktoositonta raejuustoa
Sekoita pehmeään voihin jauho-leivinjauheseos. Lisää kermaviili. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Anna taikinan kovettua jääkaapissa suorakaiteen muotoiseksi taputeltuna kelmun sisällä.
Ruskista jauheliha pannulla ja keitä riisi kattilassa. Laitoin riisin keitinveteen puolikkaan kasvisliemikuution tuomaan riisiin makua. Mausta jauheliha jauhelihamausteella ja pippurilla. Sipulia ei meillä ollut muutoin oisin pilkkonut yhden sipulin jauhelihan joukkoon makua tuomaan. Anna riisin ja jauhelihan jäähtyä hieman ja sekoita ne keskenään. Lisää sekaan vielä raejuusto.
Ota taikina jääkaapista ja kauli jauhoitetulla pöydällä ohueksi levyksi. Levitä Täyte taikina levynpäälle ja kääri rullalle. Leikkaa rullasta siivuiksi, joista tulee kierteitä, jotka laitat uunipellille leivinpaperin päälle.
Voitele kierteet kananmunalla ja paista 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä