Kinuskileipomo nalamuru

Kategoria: Muffinssit Nähty 2740 kertaa
 
18.06.2016
 
4 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIhienot kermamuffinssit raparperillä höystettynä


Minulla oli jäänyt 3 dl vispikermaa jääkaappiin avattuun purkiin ja muistin äidiltäni saamani hienon kermakakku ohjeen, joka sopii täydellisesti hieman vanhemmankin kerman hyödyntämiseen. En kuitenkaan kauheasti välitä kuivakakuista joten muokkasin hieman ohjetta ja tein kuppikakkuja joihin hyödynsin myös samana päivänä keittämääni raparperi hilloketta.

Hienot kermamuffinsit
20 kpl

3dl vispi tai kuohukermaa
2 kananmunaa
2,5dl sokeria
1tl ruokasoodaa
4,5dl vehnäjauhoja
1/2 dl raparperihilloketta

Vaahdota munat ja sokeri, vaahdota kermavaahto ja yhdistä munasokerivaahtoon varovasti lusikalla sekoittaen. Sekoita varavasti käännellen joukkoon jauhot joihin ruokasooda on sekoitettu. Lisää raparperihilloke sekoittaen ja jaa taikina muffinssivuokiin. ( käytä pahvisia vuokia tai jos käytät kevyempiä paperivuokia niin hyödynnä muffinipeltiä) Laita taikinaa vuokaan hieman yli vuoan puolen välin. Paista 175 c asteessa noin 20 minuuttia. Voit varmistaa kypsyyden coctailtikulla kokeilemalla jos taikinaa ei jää tikkuun on muffinssi kypsä. Anna muffinsien jäähtyä ja halutessasi laita niihin dr. Oetkerin salted caramel surprise muffin centeriä sydämmeksi sekä kuorruta muffinsit mascarpone-raparperi vaahdolla.

Mascarpone raparperivaahto

250g mascarpone juustoa
1dl kuohu tai vispikermaa jonka voi maustaa 1 tl vaniljasokeria ja 1 tl sokeria
1/2 dl raparperihilloketta
2tl vaniljakreemijauhetta
vaahdota kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Sekoita mascarponejuusto ja vaniljakreemijauhe kerman joukkoon. Lisää joukkoon jäähtynyt raparperi hilloke ja sekoita. Jos haluat kinuski sydämen paina dr oetkerin muffin center putkilo muffinin keskelle ja purista kinuskia muffineille sydämmiksi. Laita vaahto pursotin pussiin jossa iso tähtitylla esim. Wilton m1 ja pursota muffinien keskelle korkeita ruusukkeita.

13497783_10208363389855760_8081013652576042129_o

13418503_10208363271852810_1191443893215782908_o
Raparperi hilloke ohje :
tulee reilummin kuin tähän tarvitset mutta lopun voi vaikka pakastaa ja käyttää pullien täytteeksi tai piirakkaan tai voi laittaa sellaisenaan jäätelön sekaan.
500g raparperi pilkottuna paloiksi
1 rkl vettä
2,5 dl sokeria
Pese raparperit ja pilko pieniksi paloiksi. Laita raparperit, vesi ja sokeri kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi sekoittele samalla puuhaarukalla. Kun kiehuu pienennä levy ja keitä vielä noin 10 -15 minuuttia pehmeäksi hillokkeeksi välillä sekoittaen. Anna jäähtyä ja säilytä jääkaapissa tai pakkasessa jos et käytä heti kaikkea.