30.4.2015
Pitsa nyhtöpossusta uunipellillinen tai 2 pyöreää pitsaa
Pohja:
2dl vettä
4dl vehnäjauhoja
1dl ruisjauhoja
1 pussi 11g kuivahiivaa
0,5 dl rypsiöljyä
1/2 tl suolaa
Täyte:
2dl yrtti tomaatti murskaa
noin 500g pulled pork (meillä käytössä oli jensen´s klassiska pulled pork jota paistettiin 25 min uunissa ja nyhdettiin kahden haarukan avulla nyhtöpossuksi ja sekoitettiin joukkoon grillikastike)
1/2 purkkia (Purkissa 140 g ananasta) ananas paloja
150 g pizza juustoraastetta
noin 1-2 dl Mozzarella juustoraastetta
Laita jauhot ja kuivahiiva ja suola kulhoon ja sekoita. Lämmitä vesi kattilassa hieman lämpimämmäksi kuin kädenlämpö 42 c asteiseksi ja kaada jauhoseoksen sekaan samalla puuhaarukalla käännellen. Sekoita vielä joukkoon öljy ja vaivaa taikina käsin kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla noin puoli tuntia.
Painele taikina käsin uunipellille leivinpaperin päälle tai kaulitse tarvittavan kokoseksi leivinpaperin päällä pöydällä ja nosta uunipellille. Levitä pohjan päälle tomaattimurska. Levitä osa juusto raasteesta (noin puolet) pohjan ja tomaattikastikkeen päälle. Laita nyhtöpossua joka puolelle pitsaa ja laita päälle vielä ananas paloja. Levitä lopuksi päälle loput pitsajuustot ja mozzarella juustoraastetta muutama kourallinen. Paista 225 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia. Laita halutessasi päälle hieman rucolaa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos keittiökoira ja mari-johanna.Nimi houkutteli kyllä hyvin lapset maistamaan pitsaa, sillä vanhimmainen katsoi sitä hyvin epäluuloisena, mutta söi kyllä kaiken.