21.1.2015
Savoiardikeksit, gluteeniton
noin 40 kpl
4 kananmunaa
1dl kidesokeria
0,5 dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
1,25 dl mantelijauhoa
0,75 dl perunajauhoja
Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita sokeri ja keltuaiset vaahdoksi. Sekoita perunajauhot, mantelijauhot ja vaniljasokeri keskenään ja sekoita haarukalla vatkaten sokeri-keltuaisvaahdon joukkoon. Lisää valkuaisvaahto taikinan jokkoon puuhaarukalla nostellen. Laita taikina pursotin pussiin, jossa on noin sentin halkasijaltaan oleva reikä. Pursota pellille leivinpaperin päälle 8-9 cm pituisia keksejä. Sirottele keksien päälle hieman sokeria ja tomusokeria. Jätä reilut välit sillä keksit paisuvat uunissa. Paista 160-170 c asteessa noin 15-20 minuuttia. Sammuta uuni ja raota uunia hieman ja anna keksien jäähtyä sammutetussa uunissa viisi minuuttia ja ota sitten keksit jäähtymään huoneenlämpöön.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Kiitos kinuskikissa nämä kissankieli keksit ovat kyllä hyviä ihansellaisenaan lapsille maistuneet ja minullekin.