19.12.2015
300g banaania ( noin 2 isoa banaania)
110 g sokeria (1 ja 1/4 dl minä käytin hieman fariinisokeria taloussokerin kaverina)
320 g vehnäjauhoja ( reilu 5 dl)
1,5 dl piimää (alkuperäisessä ohjeessa on käytetty mantelimaitoa joten tämä onnistuu sillä tai muulla kasvisperäisellä maidolla maidottomana)
1 rkl leivinjauhetta
1 tl kanelia
päälle 1 pieni banaani (100g)
Viipaloi banaani kulhoon ja soseuta hyvin haarukalla. Sekoita banaanisoseen sekaan sokeri, kaneli ja piimä. Sekoita leivinjauhe jauhojen sekaan ja lisää jauhoseos vähitellen taikinaan hyvin puuhaarukalla sekoittaen. Kaada taikina voideltuun leipävuokaan ( minulla oli 2 litran tilavuuden vuoka käytössä mutta uskoisin että tilavuus 1,5 litraakin riittää). Viipaloi banaani ympyrän mallisiksi siivuiksi jotka halkaiset keskeltä ja paina siivuja taikinaan leivän pituus suuntaan keskelle ja reunoille. paista 170 asteisessa uunissa noin tunti. Kannattaa laittaa 40 minuutin paistoajan jälkeen päälle pala foliota niin pinta ei tummu liikaa. tässä vielä linkki alkuperäiseen reseptin videoon https://www.youtube.com/watch?v=iwvtdAx3Vb0
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos Mari-Johanna.