19.6.2014
Alkukesänherkkujen jäädyke
5 dl raparperipaloja ( n. 3 keskikokoista raparperin vartta)
1/2dl sokeria
1/2 dl vettä
3,3 dl laktoositonta kuohukermaa
1 pussi blå band vanhan ajan vaniljakastiketta
2 1/2 dl laktoositonta maitojuomaa
120 g valkosuklaata ( minä käytin pandan valkosuklaata)
200 g tuoreita kotimaisia mansikoita ( n.2- 3dl viipaleina)
Kuori ja paloittele raparperit ja laita ne kattilaan sokerin ja veden kanssa. Keitä kunnes raparperi on pehmeää. Anna jäähtyä kunnolla. Raparperi seoksen jäähtyessä valmista vaniljakastike jääkaappiin tekeytymään. Kaada pussista kulhoon vaniljakastikejauhe ja sekoita se laktoosittomaan maitojuomaan, jos mahasi kestää voit käyttää myös tavallista maitoa. Sekoita vispilällä kunnes seos on tasaista ja laita kastike 10 minuutiksi jääkaappiin tekeytymään.
Jos käytät jotain muuta vuokaa kuin jäädykkeen tekoon varsinaisesti suunniteltua vuoraa vuoan reunat muovikelmulla. Voit käyttää myös silikonista vuokaa jolloin muovikelmua ei tarvita reunoille. Minulla oli käytossä suorakaiteen mallinen leipävuoka sekä silikoninen vuoka johon sai 6 pikku jäädykettä.
Viipaloi mansikat. Vatkaa kerma kovaksi seokseksi. Pilko valkosuklaa kuumennuksen kestävään astiaan. Sulata valkosuklaa joko mikrossa tai vesihauteessa. Mikrossa sulatettaessa kannattaa useampaan otteeseen avata luukku ja sekoitella vähän suklaata ,jottei se pala pohjaan. Anna suklaan hetken jäähtyä. Sekoita valkosuklaa kermavaahtoon varovasti lusikalla käännellen. Sekoita sekaan jäähtynyt raparperihilloke kevyesti käännellen. Ota vaniljakastike jääkaapista ja sekoita kermavaahtovalkosuklaaraparperi seos siihen varovasti käännellen.
Laita vuoan pohjalle mansikka viipaleita. Kaada osa seoksesta päälle ja lisää loput mansikka viipaleet ja kaada päälle loput seoksesta. Laita vuoan päälle muovikelmua, jottei pakkasesta tartu vieraita makuja. Laita Pakkaseen tekeytymaan vähintään 1 päiväksi. Kumoa jäädyke tarjoilu astiaan hieman ennen tarjoilua, jotta se leikkautuu kunnolla ja nauti.
Silikonisen vuoan kanssa josta tulee 6 pikkujäädykettä laitoin 4-5 mansikka viipaletta vuokaan sivuttain ja kaadoin seoksen päälle. Laitoin muovikelmun päälle ja pakkaseen tekeytymään vähintään 6 tunniksi.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä