Kinuskileipomo nalamuru

Kategoria: Hauskat kakut -kisa,  Kesä,  Täytekakut Nähty 10464 kertaa
 
24.06.2016
 
3 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTITilkkutäkkikakku


Tällaisen kakun innostuin hauskat kakut kisan innoittamana tekemään juhannukseksi.

5 munan sokerikakkupohja http://www.kinuskikissa.fi/vinkkeja/?hakusivu=1

Kostutukseen maitoa 2dl johon 1 tl vaniljasokeria

Väliin:
mansikoita  noin 4dl viipaloituna
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Päälle:
2dl vispikermaa
1rkl sokeria
2 purkkia yhteensä 400g valio eila minttusuklaa rahkaa

Tilkkutäkkikoriste:
Kinuskikissa vaniljamassaa tai kaulinta tai sokerimassaa keltaista, valkoista vihreää ja mustaa ( tai mitä värejä haluat käyttää) tai värjää valkoista massaa pasta väreillä. coctailtikku ja kaulin sekä silikoninen alusta tai leivinpaperi.

Valmista kakkupohja kinuskikissan ohjeen mukaan. Anna jäähtyä. Tee pohja mielellään jo edellisenä päivänä ennen kakun täyttöä.

Valmista kakku:

Leikkaa pohja kolmeen osaan. Kostuta pohja ja laita päälle mansikkaviipaleita ja vaahdota vaniljakastike ja laita siitä puolet mansikkaviipaleiden ja pohjan päälle, nosta päälle toinen osa kakkupohjasta ja kostuta. Laita taas mansikkaviipaleita ja loput vaahdotetusta vaniljakastikkeesta. Nosta kakun kansi päälle ja kostuta. Tasoita kakun reunoja tarvittaessa. Vaahdota kermavaahto ja mausta sokerilla. sekoita rahka kermavaahdon joukkoon ja levita seos kakun päälle ja reunoille tasaisesti.

Valmista tilkkutäkkikoriste:
Kauli pienet määrät erivärisiä massoja leivinpaperin tai silikonisen alustan päällä ja leikkaa erivärisistä massoista pieniä neliöitä tilkuiksi. Tarvitset noin 36 eriväristä neliötä. Laita erivärisiä neliöitä vierekkäin voit sivellä hieman vettä varovasti tilkkujen reunoille niin saat ne helpommin yhdistymään toisiinsa paina aina hieman reunaa toisen tilkun päälle, jotta tilkkutäkki pysyisi kasassa. Laita leveys suuntaan 6 tilkkua vierekkäin ja pituus suuntaan 5 tilkkua ja tee suorakulmion mallinen tilkkutäkki. Painele tilkkujen reunoille coctailtikulla reikiä muistuttamaan ompelukoneen tikkaus jälkeä. Kun täkki on valmis voit kaulia sitä hieman jotta tilkut kiinnittyisivät vielä paremmin toisiinsa. Valmista valkoisesta massasta pieni tyyny ja mustasta massasta kengät ja tee ylimääräisistä massoista ihmisen muotoinen hahmo joka jää täkin alle niin että voin kengät tyynyn päältä jäävät esiin. Voit valmistaa tilkkutäkin ja hahmon jo edellisenä päivänä kuivamaan. Laita tyyny ja hahmo jalat tyynylle päin sekä tilkkutäkki kakun päälle hieman ennen tarjoilua.