Kinuskileipomo nalamuru

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Makeat piirakat Nähty 68891 kertaa
 
01.06.2016
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIraparperipiirakka kauramuruilla


Kesälomapaikan runsas raparperi puska houkutteli minua leipomaan piirakkaa. Käytin pohjaan luottopiirakka pohja ohjettani, jolla olen jo lapsena leiponut äitini kanssa erilaisia piirakoita. Kaurahiutale pussi houkutteli minua pöydällä ja keksein kokeilla sillä murupäälistä, jollaista normaalisti laitan uuniomenapaistokseen. Piirakkasta tuli oikein maistuvaa ja lapset tilasivat sitä jo huomiselle ja pitää tehdä kuulemma kaksi pellillistä ☺

4 munaa
3dl sokeria
4,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1,5 dl laktoositonta maitojuomaa
1 dl rypsiöljyä tai voi sulaa
8,5 dl raparperin paloja

kauramuru päälinen  
vinkki! jos haluat reilumman kauramurukerroksen tee kaksinkertainen määrä

1dl sokeria
1,5dl kaurahiutaleita
Noin 50g voita sulatettuna

Vaahdota munat ja sokeri ( oikaisin tässä ja sekoitin vain hetken käsivispilällä), sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja sekoita munasokerivaahdon sekaan, lisää maito ja öljy/ rasva ja sekoita hyvin. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Taikinaa tulee ohutkerros. Laita päälle raparperin palat ja valmista kauramuru päällinen. Sulata voi,sekoita kaurahiutaleet ja sokeri keskenään. Sekoita sula voi kaurahiutalesokeri seoksen joukkoon. Laita joka puolelle piirakan päälle hieman kauramurua ja paista 225 c asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.