1.6.2016
4 munaa
3dl sokeria
4,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1,5 dl laktoositonta maitojuomaa
1 dl rypsiöljyä tai voi sulaa
8,5 dl raparperin paloja
kauramuru päälinen
vinkki! jos haluat reilumman kauramurukerroksen tee kaksinkertainen määrä
1dl sokeria
1,5dl kaurahiutaleita
Noin 50g voita sulatettuna
Vaahdota munat ja sokeri ( oikaisin tässä ja sekoitin vain hetken käsivispilällä), sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja sekoita munasokerivaahdon sekaan, lisää maito ja öljy/ rasva ja sekoita hyvin. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Taikinaa tulee ohutkerros. Laita päälle raparperin palat ja valmista kauramuru päällinen. Sulata voi,sekoita kaurahiutaleet ja sokeri keskenään. Sekoita sula voi kaurahiutalesokeri seoksen joukkoon. Laita joka puolelle piirakan päälle hieman kauramurua ja paista 225 c asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos Mari-Johanna ☺ Raparperipiirakka monissa eri muodoissa on kyllä hyvää. Tänään teen pannukakkua ja raparperi-louhisaaren juomaa niin jää kyllä johonkin toiseen päivään piirakan teko. Ohjelmaa on sen verran seuraavina päivinä niin saavat pojat ja heidän serkkutytöt odottaa sunnuntaihin jos sitten leipoisi taas tätä.