29.9.2015
Puolukka muffinssit
noin 16 kpl
125g lasten ruusunmarja-päärynä sosetta
1 1/4 dl vettä
1 1/2dl sokeria ( jos haluat makeampia muffineja niin voit laittaa reilummin sokeria ja rasvaa)
4 1/2dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
70 g maidoton margariini sulatettuna ( noin 1dl sulatettuna)
2 dl puolukoita
Kuorrute
50g margariinia tai voita
250g laktoositon mascarponejuusto
1,5dl mansikka tomusokeri
Vaaleanpunaisesta sokerimassasta koristeita
Sekoita puuhaarukalla tai lusikalla lasten sose, vesi ja sokeri keskenään. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sulata margariini ja sekoita taikinan joukkoon vuorotellen jauhoseosta ja margariini sulaa. Laita taikina silikonisiin muffinivuokiin tai muffinipellille paperisiin vuokiin. Paista 200 c asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Valmista kuorrute:
Sekoita pehmeän huonenlämpöisen rasvan joukkoon mascarpone juusto ja mansikka tomusokeri vähitellen lisäten. laita hetkeksi jääkaappiin ja pursotin pussiin, jossa tähti tylla ( esim. wilton m1). Pursota ruusuja kiertämällä keskeltä myötä päivään muffinin reunaa kohti tai aseta pursotin pussi keskelle kuppikakkua ja pursota kaunis tähti/ruusuke painamalla pussia suoraan muffinia kohti. Minulla jäi kuorrutetta yli kun tein enemmän noita keskellä olevia tähtiä, mutta jos tekee ruusukkeita koko muffinin leveydeltä uskoisin kuorrutteen kuluvan kaiken. Kuppikakut ovat kauniita näin, mutta halutessa voit koristella myös etukäteen valmistetuilla koristeilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos Mari-johanna hieman erilainen rakenne näihin tulee ilman kananmunaa, mutta ainakin omaan makuun olivat oikein maistuvia. Lapset eivät välittäneet, kun eivät oikein puolukan makua arvosta, mutta kuorrute maistui heillekin.