Kinuskileipomo nalamuru

Kategoria: Voileipäkakut Nähty 3962 kertaa
 
23.08.2015
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTITähtivoileipäkakku kinkusta ja paprikasta


Tein ystäväni pojan juhliin voileipäkakun. Toiveena oli laktoositon kinkkuvoileipäkakku 15 henkilölle, jossa ei saa olla suolakurkkua. Halusin voileipäkakusta myös kananmunattoman, jotta voin myös omalle pojalleni tarjota kakkua, sillä olimme menossa kyseisiin juhliin myös vieraiksi. Voileipäkakkuja olen tehnyt jo useamman, mutta kinkkuvoileipäkakkuun en ole löytänyt vielä sellaista ohjetta, johon olisin täydellisesti ihastunut. Päädyin monien ohjeiden tutkimisen jälkeen testaamaan omaa sovellusta kinkkutäytteen kaveriksi täytettä johon tulee paprikaa ja salaattijuustoa. Tuohon paprika-salaattijuustoa täytteeseen sain ajatuksen kinuskikissan kreikkalaisen kasvisvoileipäkakun toisesta täytteestä jota hieman pelkistin paremmin lastenkin suuhun maistuvaksi. Kakku sai kovasti kehuja ja itsekin tykästyin tähän, tällä ohjeella teen ehdottomasti jatkossa kinkkuvoileipäkakut.

Kinkkuvoileipäkakku

500g vehnäpaahtoleipää, 14 isoa palaa
500g ruispaahtoleipää, 14 isoa palaa

kinkkutäyte: kahteen väliin

200g laktoositon kevyt creme fraiche
200g laktoositon paprika-chili tuorejuusto
400g Wursti exstra palvikinkku
ripaus pippuriseosta

Paprika-salaattijuusto täyte: yhteen väliin

1 punainen suippo paprika noin 100g
120 g laktoositon smetana
200g laktoositon valkosipuli tuorejuusto tai yrtti tuorejuusto
180 g laktoositon salaattijuusto
ripaus pippuriseosta

Kostutus:

4dl vettä johon liuotetaan puolikas laktoositon kasvisliemikuutio

Päälle:

400g laktoositon maustamaton tuorejuusto
2dl laktoositon kuohukerma vatkattuna vaahdoksi mausta vatkauksen loppu vaiheessa ripauksella paprikamaustetta, ripaus pippuria ja suolaa sekä sipulijauhetta
kinkkuleikkelettä esim. palvikinkkua
kurkkua
punaista paprikaa
Vihreitä rypäleitä

Laita kostutukseen käytettävä vesi kattilaan ja kun kiehuu lisää puolikaskasviliemikuutio ja nosta jäähtymään kun kuutio on liuennut veteen.
Valmista paprika-salaattijuusto täyte: Pilko paprika terävällä veitsellä mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Laita tuorejuusto kulhoon ja notkista se lusikalla sekoitellen jonka jälkeen sekoita joukkoon smetana ja paprikakuutiot, Pilko salaattijuusto pieniksi paloiksi ja sekoita vielä täytteen joukkoon. Mausta ripauksella kolmenpippurin pippuriseosta. Nosta kulho jääkaappiin toisen täytteen teon ajaksi.
Valmista kinkkutäyte: Pilko palvikinkku mahdollisimman pieniksi palasiksi. Laita tuorejuustokulhoon ja notkista sitä lusikalla jonka jälkeen sekoita joukkoon ranskankerma. Sekoita joukkoon pilkottu kinkku ja mausta ripauksella pippuria.

Ala kokoamaan voileipäkakkua tähden/gerberan malliseen reunavuokaan, jonka mitat halkaisija 27cm ja korkeus 7 cm. Voit toki koota kakun myös saman kokoiseen toisen malliseen reunavuokaan tai pyöreään irtopohjavuokaan. Laita reunavuoka suoraan käyttämäsi tarjoiluastian päälle. Pohjalle kannattaa laittaa sopivan kokoinen leivinpaperinpala.

Ota isosta vehnäpaahtoleipäpussista 7 palaa ja leikkaa niistä ohuesti reunat pois ja halkaise niistä neljä keskeltä vinottain halki niin saat tähden sakaroihin sopivat leipäpalat joista 1 kolmion mallinen pala jää käytettäväksi keskelle tulevaan tilaan. Laita leipää reunavuoan pohjalle niin että pohja peittyy joudut leikkaamaan leipää hieman tarvittavaan muotoon. kostuta leipäkerros kasvisliemellä. Levitä päälle tasaisesti puolet kinkkutäytteestä. Laita kinkkutäytteen päälle uusi leipäkerros ruispaahtoleivästä samoin kuin äsken vehnäpaahtoleivästä. Kostuta ruispaahtoleipäkerros ja laita päälle kaikki paprika-salaattijuustotäytteestä tasaisesti joka puolelle levittäen. Leikkaa taas seitsemästä vehnäpaahtoleivästä reunat ohuesti pois ja toimi samoin kuin ensimmäisen leipäkerroksen kanssa. Kostuta leivät ja laita päälle loput kinkkutäytteestä tasaisesti levittäen. Leikkaa vielä seitsemästä ruispaahtoleivästä reunat ohuesti pois ja toimi samoin kuin aiempien leipäkerrosten kanssa. Kostuta leivät ja laita voileipäkakun päälle kakkukupu tai kelmuta voileipäkakku muovikelmulla jotta voileipäkakku ei ota jääkaapista makuja itseensä.

Anna voileipäkakun tekeytyä jääkaapissa yön yli ja tarjoilupäivänä ota reunavuoka varovasti pois kakun päältä, irtoaa helpoiten kun terävällä veitsellä käy ensin reunat lävitse. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sekä sekoita tuorejuuston joukkoon. Kuorruta kakku tuorejuusto-kermaseoksella ja koristele haluamallasi tavalla.

kurkku

Minä tein tällä tavalla kurkusta tähtiä koristeeksi

kinkkuvoikkari tässä kakku ennen tuorejuustokuorrutetta