9.7.2015
Raparperi-louhisaaren juoma
3 1/2 dl raparperia pilkottuna
3 1/2 dl mustaherukan lehtiä
3 l vettä
3 dl sokeria
1 tl tuorehiivaa
1 sitruunan mehu
Pese herukan lehdet ja raparperit. Pilko raparperit 3cm kokoisiin paloihin. Laita herukan lehdet isoon kulhoon tai ämpäriin. Laita vesi ja raparperin palat isoon kattilaan. Keitä raparpereja 2 minuuttia.
Kaada kiehuva vesi-raparperi seos mustaherukan lehtien päälle. Anna jäähtyä hetki. Lisää sokeri ja sekoita hyvin juoman joukkoon. Anna jäähtyä kädenlämpoiseksi ja sekoita hiiva joukkoon.
Peitä astia/ ämpäri kannella ja anna tekeytyä yön yli vähintään 12 tuntia.
Siivilöi raparperin palat ja herukan lehdet pois ja sekoita 1 sitruunan mehu juoman joukkoon. (En löytänyt kaupasta sitruunaa niin käytin sitruunatäysmehua 1/2 dl.) Pullota juoma puhtaisiin pulloihin. (Pese pullot hyvin ja lämmitä 50 asteisessa uunissa jonkin aikaa sekä jäähdytä) Laita juoma jääkaapiin. Maku on parhaimmillaan pullotusta seuraavana päivänä, mutta meillä maistui juoma kyllä jo pullotus päivänä.
Mansikkainen tervetulojuoma
1l mansikka hörppy mehua
1l raparperi louhisaaren juomaa
jääpaloja
Sekoita juomat keskenään isossa kannussa tai maljassa ja lisää jääpaloja. Voit laittaa sekaan myös jäisiä mansikoita tai sitruunan viipaleita.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos kinuskiemo. Toivottavasti maistuu.