14.2.2014
Manteliset sydän donitsit
12 kpl
2 dl vehnäjauhoja
1/4 dl mantelijauhe
1/2 dl sokeria
1tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 dl piimää
1 kananmunaa kevyesti sekoitettuna
1 rkl kasviöljyä
1/2 tl vanilja aromia
Kuorrutus:
2,5 dl dan sukker Mansikkatomusokeria
1,5 rkl vettä
lisäksi trösseleitä tai koristerakeita
lämmitä uuni 220 c asteeseen ja voitele sydämenmallinen donitsivuoka öljyllä tai rasvalla. Sekoita kulhossa keskenään vehnäjauhot, mantelijauhe, sokeri ja leivinjauhe sekä suola. lisää piimä, kananmunat, öljy ja vanilja aromi ja sekoita hyvin.
Täytä donitsi vuoka puoleen väliin(n.2 rkl taikinaa). Paista n. 5 min. Donitsit ovat kypsiä kun sormella kokeillessa donitsi kimpoaa takaisin. Anna jäähtyä vuoassa 3min ennen poistamista. Toista jäljellä olevalla taikinalla. Donitsi vuokaan mahtuu 6 donitsia kerralla paistumaan joten kannattaa jakaa taikina kahtia kulhossa ennen taikinan vuokaan laittoa niin saa samankokoisia donitseja eikä taikina lopu kesken seuraavaa erää laittaessa.
Viimeistele donitsit kuorrutuksella. Sekoita Mansikka tomusokeri ja vesi sileäksi tahnaksi, lisää tarvittaessa vettä. Minulla vettä meni reilummin kuin ohjeessa, mutta sitä kannattaa varovasti lisätä ettei kuorruttesta tule liian löysää. Kasta donitsi kuorrutteeseen tai levitä kuorrutetta donitsien päälle ja anna kovettua. Halutessasi voit lisätä ennen kovettumista päälle myös trösseleitä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5594 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä