10.11.2013
Ainekset
3 dl vettä
30 g hiivaa
1,5 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
1 muna
100 g voisulaa
n. 11 dl vehnäjauhoja
Täyte
voita
kanelia
sokeria
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita hiivaveteen kananmuna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää joukkoon jauhoja n. 8 dl pienissä erissä ja sekoita. Lisää voisula sekä loput jauhot. Sopivan vaivausasteen tuntee siitä, että taikinan pinta muuttuu kiiltäväksi. Se näyttää kuivemmalta ja vaaleammalta sekä irtoaa helposti astian seinästä. Anna kohota taikina n. 45 min. lämpimässä paikassa. Kun taikina on kohonut niin jaa puoliksi. Kauli toinen puolisko levyksi, lisää täyte ja rullaa tiiviiksi rullaksi. Leikkaa paloiksi. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 10- 12 min.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä