Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Amph

Muotoilusuklaa

31.10.2013

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/16478_Muokattu2_600x600.jpg

Raaka- aineet
20 g vettä
30 g kidesokeria
80 g glukoosisiirappia
100 g tummaa suklaata (itse käytin Marabou 86% premiumia)
150 g maito+ kaakao (oboy)
TAI
20 g vettä
30 g kidesokeria
80 g glukoosisiirappia
250g maitosuklaa

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja nosta jäähtymään. Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa siten, että sokeri on täysin liuonnut veteen. Ota kattila pois liedeltä ja lisää glukoosisiirappi joukkoon ja sekoita hyvin hetken ajan. Voit laittaa hetkeksi jäähtymään kylmään vesihauteeseen. Glukoosi, sokeri ja vesiseos on jäähtynyt mutta ei ole polttava niin voit lisätä sen suklaaseen. Sekoita massa lastalla käännellen ja kun rakenne on sellainen kiiltävä, joustava ja tasainen niin se on valmis. Massa jähmettyy nopeasti kun siirappi ja suklaa sekoittuu keskenään.

Kategoriat

Muuta makeaa

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/16478_suklaaunelma_400x400.jpgAmphSuklaaunelmat
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/16478_mansikkarahkakääretorttu_400x400.jpgAmphMansikkarahkakääretorttu
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/16478_Suklaakakkupohja_400x400.jpgAmphSuklaakakkupohja
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/16478_korvapuusti_400x400.jpgAmphPullataikina
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/16478_valkosuklaamousse_400x400.jpgAmphvalkosuklaamousse
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/16478_Muffinsit_400x400.jpgAmphMuffinsit
8

Kommentit (3)

MrAmph
Kinuskileipomo MrAmph
31.10.2013 23:18

Ensimmäinen kuva on teko vaiheesta ja toiset kuvat on föönauksen jälkeen kun halusin kiiltävän ja tasaisen pinnan. toimi kokeilu 🙂

MrAmph
Kinuskileipomo MrAmph
31.10.2013 23:03

no joo kyllähän sitä pystyy käyttää. suklaa sulaa kädessä kun riittävän pitkään pitää, joten kokeilin tomusokeria muotoiluvaiheessa käyttää niin sen kanssa sitä on helpompi muovailla.
ja luulisi et se kovettaisi pahasti mut ei ollenkaa.

jauhopussi
Kinuskileipomo jauhopussi
31.10.2013 22:39

Wau, en edes tiennyt että tuollaista muotoilusuklaata voi tehdä? Käsitelläänkö ja käytetäänkö sitä samaan tapaan kuin esim. sokerimassaa koristeena? Söpö tuo kilppari!

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa