3.11.2013
Vetopohja
200 g (4 ) kananmunaa
125 g sokeria
100 g venhäjauhoa
Täyte
5 dl kermaa
1,5 dl sokeria
150 g tumma/ maitosuklaa
6-7 liivatetta
1 appelsiini
2 rkl vettä
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sihdatut jauhot joukkoon ja sekoita varovasti. Kaada taikina uunipeltiin ja paista 220 astetta n.8 min.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen toviksi (n. 10 min). Vatkaa kerma ja sokeri löysäksi vaahdoksi (EI kiinteä). Raasta appelsiini kuori ja purista mehut kippoon.
Lämmita vesi mikrossa, lisää liivatteet(purista ylim. vesi pois liivatteista) ja sekoita hyvin välttääkseen klöntit. Kun vesi+ liivateseos jäähtynyt niin lisää se kerman sekaan ja sekoita hieman.
Jaa kerma puoliksi. Toiseen puolikkaaseen kermasta tulee suklaa ja toiseen appelsiinin kuori sekä mehu, sekoita massat. Vuoka (halkaisija 24 senttiä). Leikkaa vetopohjasta sopiva pyöreä malli
vuuanpohjalle ja täytä täytteillä. Sen jälkeen kylmään 3-4h. Päälle lisätty canache kuorrute ja koristeet.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
kiitos kommentista 🙂