Kinuskileipomo Brookie Monster

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Kesä,  Kevät,  Kinuskikissan 10-vuotistempaus,  Muffinssit,  Syksy,  Syntymäpäivät Nähty 4070 kertaa
 
07.01.2018
 
7 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIValkosuklaamuffinssit kinuski keskustalla


Kehittelin tämän reseptin ihan vain Kinuskikissan tempaukseen. Kinuskista minulle tulee mieleen valkosuklaa, koska ne ovat hyvä yhdistelmä ja rakastan valkosuklaata ja kinuskia. Sain idean että voisi tehdä valkosuklaamuffinsseja. Sitten mietin miten saisin kinuskin makua muffinsseihin. Ensin ajattelin että olisin voinut tehdä kinuskikuorrutteen, mutta sitten keksin että kinuskia voisi laittaa muffinssien sisälle. Koska en tehnyt kinuskikuorrutetta niin piti keksiä jotain muuta koristeeksi. Sitten sain idean että voisin tehdä suklaiset kinuskikissan logo koristeet. Ne sopivat täydellisesti teemaan ja olivat kiva tehdä.

-Vinkki: Leivinpaperin toiselle puolelle voi piirtää valmiiksi kinuskikissan pään ja essun niin suklaalla on helpompi muotoila. Älä piirrä ja laita suklaata samalle puolelle, koska silloin lyyjyä jää suklaaseen.

-Vinkki: Kinuski muffinssien sisältä voi pursuta ulos uunissa. Sen osan voi irrottaa helposti, kun on hyvin jäähtynyt.

n. 20 kappaletta

Taikina:
100g voita
2 dl sokeria
1 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliasokeria
1 dl maitoa
1 prkl (200g) maustettua maitorahkaa
150g valkosuklaata
20 Dumblea

Koriste:
100g maitosuklaata
100g valkosuklaata

Sulata maitosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Muotoile maitosuklaasta Kinuskikissa logon pää leivinpaperin päälle. Laita jääkaappiin kovettumaan. Kun suklaa on kovettunut niin sulata valkosuklaa mikrossa. Tee valkosuklaalla yksityskohdat kinuskikissan päähän silmät. Laita uudelleen jääkaappiin. Tein itse myös essun. Säästä ylimääräiset suklaat myöhemmäksi.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä voi-sokeri seos, kuivat aineet ja maito. Lisää maustettu vaniljarahka, kun seos on hyvin sekoittunut. Sulata valkosuklaa mikrossa ja lisää seokseen.
Sekoita seos tasaiseksi. Jaa taikinaa vähän mufiinssivuokien pohjalle. Lisää kaikkiin muffinssivuokien keskelle dumble. Lisää taikinaa muffinssivuokiin niin, että dumblea ei näy enään.
Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla.

Ota suklaakoristeet pois jääkaapista ja irrota leivinpaperista. Sulata alussa ylijäänneet suklaat uudelleen. Kiinnitä koristeet muffinssien päälle suklaalla.