Kinuskileipomo Brookie Monster

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Isän- ja äitienpäivä,  Kakkutikkarit,  Lapset,  Syksy Nähty 308 kertaa
 
22.09.2018
 
5 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Tammenterho kakkutikkarit


Ihana syksy on tulossa! Viime vuonna sain idean tehdä jonkinlaisen tammenterhon näköisen leivoksen. En kuitenkaan keksinyt mitään ja idea unohtui. Kuitenkin idea tuli taas mieleen ja kehitin sen reseptin. Se onnistui todella hyvin. Näistä tuli ihanan suklaisia, joissa on pieni kinuskin maku. Tämä on varmaan minun suosikki reseptini.

25 kappaletta

Taikina:
100g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
100g kinuskituorejuustoa

Kuorrute:
200g tummaa suklaata
50g valkosuklaata

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna joukkoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
Levitä taikina pellille ohueksi levyksi. Paista 200 asteessa 10-15 minuuttia.

Anna pohjan jäähtyä hetki. Murenna pohja ja laita kulhoon, lisää kinuskituorejuustoa. Sekoita sähkövatkaimella seos tasaiseksi. Ota nokare taikinaa ja pyöritä soikion muotoisiksi. Laita tikkaritikut pallojen sisälle. Laita pakastimeen 30 minuutiksi.

Sulata 150 grammaa tummaa suklaata mikrossa miedolla lämmöllä. Kasta pallot suklaaseen ja laita jääkaappiin kovettumaan. Tee pieniä viivoja leivinpaperin päälle ja laita jääkaappiin. Ne tulevat päälle.
Sulata loput (50g) tummasta suklaasta ja valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Tee lusikalla tai cocktailtikulla kiemuroita kuten kuvassa. Kasta kakkutikkarien päät suklaaseen ja laita takaisin jääkaappiin kovettumaan.
Ota kakkutikkarit pois jääkaapista. Kiinnitä suklaalla aikaisemmin tehdyt suklaa viivat.