22.9.2018
25 kappaletta
Taikina:
100g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
100g kinuskituorejuustoa
Kuorrute:
200g tummaa suklaata
50g valkosuklaata
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna joukkoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
Levitä taikina pellille ohueksi levyksi. Paista 200 asteessa 10-15 minuuttia.
Anna pohjan jäähtyä hetki. Murenna pohja ja laita kulhoon, lisää kinuskituorejuustoa. Sekoita sähkövatkaimella seos tasaiseksi. Ota nokare taikinaa ja pyöritä soikion muotoisiksi. Laita tikkaritikut pallojen sisälle. Laita pakastimeen 30 minuutiksi.
Sulata 150 grammaa tummaa suklaata mikrossa miedolla lämmöllä. Kasta pallot suklaaseen ja laita jääkaappiin kovettumaan. Tee pieniä viivoja leivinpaperin päälle ja laita jääkaappiin. Ne tulevat päälle.
Sulata loput (50g) tummasta suklaasta ja valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Tee lusikalla tai cocktailtikulla kiemuroita kuten kuvassa. Kasta kakkutikkarien päät suklaaseen ja laita takaisin jääkaappiin kovettumaan.
Ota kakkutikkarit pois jääkaapista. Kiinnitä suklaalla aikaisemmin tehdyt suklaa viivat.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5570 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1779 tähteä
Britakakku
1468 tähteä
Kiitos Kinuskiemo.😊 Jokainen haukkaus oli herkullinen.🙂