27.10.2017
n. 20 kappaletta
Taikina:
200 g voita
3 munaa
2½ dl sokeria
4½ dl vehnäjauhoja
2 tl vaniliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
½ dl kaakaojauhetta
2 dl maitoa
100 g maitosuklaata
Kuorrute:
100 g voita
50-100 g valkosuklaata
150 g tuorejuustoa
5 dl tomusokeria
punainen elintarvikeväriä
Koriste:
kultahelmiä
100g tummasuklaata
Sulata tummasuklaa mikrossa. Muotoile siitä suklaasta sarvia leivinpaperin päälle. Laita jääkaappiin kovettumaan. Minä käytin maitosuklaata, mutta tumma suklaa olisi ollut parempi.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä voi-sokeri seos, kuivat aineet ja maito. Leikkaa maitosuklaa pieniksi paloiksi ja lisää se taikinaan. Jaa taikina muffinssivuokiin. Paista 225 asteessa n.15 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorrutusta.
Vatkaa voi ja tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri sekoittaen samalla. Sulata valkosuklaa mikrossa ja anna sen jäähtyä ennen sekoittamista joukkoon. Sekoita kunnes seos on tasaista. Lisää punaista elintarvikeväriä. Laita seos jääkaappiin hetkeksi viilenemään. Laita seos pursottimeen ja pursota kuorrutus muffinssien päälle. Ota suklaa sarvet pois jääkaapista ja laita niitä muffinssien päälle. Ripottele kultahelmiä muffinssien päälle. Tai laita kaksi kultahelmeä silmiksi.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
mari-johanna: Nämä kyllä ovat pelottavia, mutta myös syötävän suloisia samaan aikaan.🙂