31.3.2018
n. 10 kappaletta
Taikina:
50g voita
1 dl sokeria
½ kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
½ dl maitoa
100g vaniljarahkaa
100g valkosuklaata + (n.50g)
Kuorrutus:
50g voita
125g appelsiini tuorejuustoa
n. 2 dl tomusokeria
1 prk (125g) mango piltti
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää puolikas kananmuna vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä voi-sokeri seos, kuivat aineet ja maito. Lisää vaniljarahka. Sekoita seos hyvin yhteen. Sulata valkosuklaa mikrossa ja anna hetki jäähtyä ennen seokseen lisäämistä. Sekoita seos tasaiseksi.
Jaa taikinaa vähän muffinssivuokien pohjalle. Laita kaikkiin muffinssivuokien keskelle valkosuklaapala. Lisää muffinssi taikinaa muffinssivuokiin niin että valkosuklaapala peittyy.
Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla ennen pursottamista.
Vatkaa voi ja tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri sekoittaen samalla. Sulata valkosuklaa mikrossa ja anna jäähtyä hetken ennen seokseen lisäämistä. Lisää myös mangosose. Sekoita hyvin yhteen. Laita hetkeksi jääkaappiin viilenemään.
Ota pois jääkaapista ja laita pursottimeen. Pursota muffinssien päälle. Lisää halutessasi strösseleitä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Kiitos Katariina H! Ja hyvää Pääsiäistä sinullekin!😊