24.4.2018
n. 9 kappaletta
Taikina:
100g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl fariinisokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliasokeria
1 kananmuna
50g maitosuklaata
Täyte:
pieniä vaahtokarkkeja
Kinuski kuorrutus:
400g kermatoffeeta (Omar)
1 dl kuohukermaa
Koriste:
Värikkäitä strösseleitä
Yhdistä jauhot, sokerit, leivinjauhe keskenään. Sulata voita pikkuisen ja sitten lisää seokseen. Lisää myös kananmuna. Sekoita kaikki ainekset hyvin yhteen. Pilko suklaa pieniksi paloiksi ja lisää ne taikinaan. Kaada taikina vuokiin. Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia.
Laita vaahtokarkkeja pohjien päälle. Laita takaisin uuniin hetkeksi niin että vaahtokarkeista tulee pehmeitä. Anna jäähtyä.
Laita kermatoffeet ja kuohukermat kattilaan. Lämmitä seos keskilämmöllä. Pilko toffeet pieniksi paloiksi. Sekoita seos tasaiseksi. Jaa kinuski kuorrutus pienien kakkujen päälle. Laita strösseleitä vielä kakkujen päälle. Laita ne jääkaappiin hetkeksi.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5668 tähteä
Maailman paras mutakakku
2833 tähteä
Mokkapalat
2571 tähteä
Brookies
1831 tähteä
Britakakku
1535 tähteä
Kiitos mari-johanna 🙂