Kinuskileipomo Brookie Monster

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Isän- ja äitienpäivä,  Joulu,  Muuta makeaa,  Pikkuleivät,  Syntymäpäivät Nähty 552 kertaa
 
11.11.2018
 
4 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIIsänpäivä kortti


Yleensä isänpäivänä teen isälleni hienon kortin, kuitenkin tänä vuonna tuli idea tehdä vähän erilainen kortti. Ajattelin että olisi kivaa tehdä syötävä isänpäivä kortti. Se onnistui hyvin ja kortista tuli omanlainen. Tämä voisi olla myös syntymäpäiväkortti tai joulukortti.

Taikina:
60g voita
½ dl sokeria
½ dl kananmuna
1dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
(3 rkl kaakaojauhetta)

Koristeluun:
noin 50g tummaa suklaata
kirjain strösseleitä

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna joukkoon sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää se voi-sokeri seokseen muutamassa erässä. Laita n. 30 minuutiksi jähmettymään jääkaappiin. Ota pieni osa taikinasta sivuun sydämmiä varten. Muotoile vaaleasta taikinasta kaksi saman kokoista suorakuutiota. Tummasta taikinasta tee sydämmet ja laita ne kortin päälle. Paista 150 asteessa 5-10 minuuttia.
Laita jääkaappiin jäähtymään ja kovettumaan.

Tämän jälkeen voi koristella omalla tavalla. Itse kirjoitin kortin sisälle sulatetulla suklaalla Hyvää Isänpäivää ja ulkopuolelle koristelin sydämmet ja kiinnitin kairjain strösselit. Kiinnitä kortit yhteen sulatetulla suklaalla saumaan.