8.6.2018
n. 20 kappaletta
Taikina:
200g voita
2 dl sokeria
1 kananmuna
4 dl vehnäjauhoja
3 tl vaniliasokeria
1 tl leivinjauhetta
Toffee täyte:
1 dl kuohukermaa
100g kermatoffee karkkeja
Valkosuklaa täyte:
1 dl kuohukermaa
100g valkosuklaata
Koriste:
150g tummaa suklaata
100g maitosuklaata
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna sekaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muutamassa erässä taikinaan. Laita taikina kulhon päälle kelmu ja laita jääkaappiin noin tunniksi.
Kauli taikina jauhoja käyttäen levyksi. Käytä pyöreää muottia (halkaisija 8 cm) ja leikkaa noin 40 pyöreää keksiä.
Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia.
Sulata tumma suklaa ja maitosuklaa mikrossa. Laita ne erillisiin pursotuspusseihin ja leikkaa päihin pienet aukot. Kuorruta tummalla suklaalla ensin brownie osa eli ylin osa. Sitten kuorruta kaksi silmää. Laita keksit jääkaappiin että suklaa kovettuu. Kun keksit ovat kovettuneet niin kuorruta maitosuklaalla ääriviivat ja tee myös pieniä suklaapalan näköisiä. Laita takaisin jääkaappiin. Jos suklaata jää yli niin tee lyhyitä viivoja leivinpaperille ja laita jääkaappiin.
Toffee täytteessä laita kermatoffee ja kuohukerma kattilaan. Sekoita kokoajan lieden keskiteholla kunnes seos on tasaista. Kaada kulhoon ja laita jääkaappiin noin viideksi tunniksi. Vatkaa seos vaahdoksi ja laita pursotuspussiin.
Valkosuklaa täytteessä vaahdota kuohukerma ensin. Sulata valkosuklaa ja anna sen jäähtyä kunnolla. Sekoita valkosuklaa tehosekoittimella kuohukerman kanssa. Laita pursotuspussiin.
Pursota keksien väliin reilusti täytettä. Molemmista täytteistä riittää noin 10 keksiin.
Muista laittaa suklaalla tehdyt viivat keksien jaloiksi ja käsiksi.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Kiitos todella paljon maris, mari-johanna ja Kinuskiemo!😊 Tämä vuosi on ollut todella kiva🙂