3.7.2017
n.15 kappaletta
Taikina:
200 g voita
3 munaa
2½ dl sokeria
4½ dl vehnäjauhoja
2 tl vaniliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
½ dl kaakaojauhetta
2 dl maitoa
100 g tummaa suklaata
Kuorrutus:
100 g voita
50-100 g valkosuklaata
150 g tuorejuustoa
5 dl tomusokeria
Päälle:
suklaa strössillejä
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä voi-sokeri seos,kuivat aineet ja maito. Rouhi suklaa ja lisää se taikinaan.
Jaa taikina muffinssivuokiin. Paista 225 asteessa n.15 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorrutusta.
Vatkaa voi ja tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri sekoittaen samalla. Sulata valkosuklaa mikrossa ja anna sen jäähtyä ennen sekoittamista joukkoon. Sekoita kunnes seos on tasaista. Laita seos jääkaappiin hetkeksi viilenemään. Laita seos pursottimeen ja pursota kuorrutus muffinssien päälle. Voit koristella suklaa strösseleillä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kiitos mari-johanna.