21.2.2018
n. 35 kappaletta
Taikina:
200 g voita
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1½ dl sokeria
1½ dl fariinisokeria
2 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria (+ 2 tl)
( 3 rkl kaakaojauhetta )
150 g valkosuklaata
150 g tummaa suklaata
Sulata voi kattilassa. Anna hetken jäähtyä ja lisää siihen sokeri ja fariinisokeri. Sekoita hyvin yhteen. Lisää kananmunat vispilällä sekoittaen. Yhdistä kuivat aineet keskenään paitsi kaakaojauhe. Lisää voi-sokeri seokseen kuivat aineet. Sekoita hyvin yhteen.
Jaa taikina kahteen eri kulhoon. Lisää toiseen taikinaan kaakaojauhe ja sekoita hyvin. Lisää toiseen lisää vaniljasokeria.
Leikkaa molemmat suklaat erikseen pieniksi paloiksi. Laita valkosuklaa suklaakeksitaikinaan ja tumma suklaa vaniliakeksitaikinaan.
Ota molemmista taikinoista pieni pala ja pyöritä taikinan palat käsien välissä yhteen. Laita se leivinpaperille ja paina hiukan matalammaksi kädellä. Keksit leviävät hyvin joten jätä hiukan leviämisvaraa.
Paista 180 asteessa noin 8-10 minuuttia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos maris 🙂