Kinuskileipomo Brookie Monster

Kategoria: Kesä,  Makeat piirakat,  Syntymäpäivät Nähty 1523 kertaa
 
14.07.2017
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Avaruuden marjapiirakka


Usein sanotaan vain taivas on rajana, mutta tässä reseptissä avaruus on rajana. Kesä on unelmoida ja toteuttaa niitä. Varsinkin leivonnassa, koska raaka-aineet ovat tuoreita ja on enemmän aikaa lomien takia.
Sain idean avaruuden marjapiirakkaan kun olin ostamassa mansikoita. Minulle tuli mieleen mansikoista ja mustikoista avaruus.
Avaruuden väri ei riittänyt minulle, siksi mietin miten saisi avaruus teemaa enemmän piirakkaan. Siksi keksin avaruuden muotoiset taikinapalat päälle.

Pohja ja koristeet:
150 g voita
1½ dl sokeria
1 kananmuna
3½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl kaurahiutaleita

Täyte:
1 purkki maustamatonta maitorahkaa
1 kananmuna
½ tl vaniljasokeria
1 tl sokeria
mustikoita
mansikoita

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe joukkoon.  Voitele piirakkavuoka voilla. Muista  ottaa taikinasta pieni pala taikinasta sivuun, koska siitä tulee piirakan päällinen. Painele taikina piirakkavuokaan. Esipaista n. 5 minuuttia 200 asteessa. Anna jäähtyä hetken.

Sekoita rahka ja muna keskenään. Lisää sokerit. Kaada seos taikinan päälle vuokaan. Lisää marjat. Marjoja saa laittaa omanmielen mukaan. Ripottele marjojen päälle hiukan sokeri.
Muotoile sivuun jätetystä taikinasta erilaisia avaruus aiheisia muotoja esim. kuita, planeettoja ja tähtiä. Laita taikina palat piirakan päälle. Laita uuniin alimmalle tasolle 200 asteeseen n. 30 minuutiksi.