21.3.2015
Kakku on tehty itse Kinuskin ohjeella, hieman muunneltuna. Itse tein kakun vuokaan joka on halkaisijaltaan 22cm. Omenat pilkoin lohkoiksi, toffeen päälle. Alkuperäiseen ohjeeseen verrattuna käytin vähemmän toffeeta, makeutta vähentämään, ja enemmän karpaloita. Karpaloiden määrää tosin voi vähentää koska omenat on lisänä. Omenat on nyt lohkottu, mutta pienempinä paloina toimisi ehkä vielä paremmin.
Toffee:
1 tlk kondensoitua maitoa
Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Päälle:
400 g karpaloita
5 rkl perunajauhoja
¾ dl sokeria
kokonaisina säilöttyjä kaneliomenoita.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Kiitos, kokeile ihmeessä myös puolukasta tätä, puolukat sopii tähän todella hyvin. Olen tehnyt myös kuningatarversiona, mustikkaa, karpaloa/puolukkaa ja vadelmaa. Seuraavaksi ajattelin, milloin nyt taas kerkeän perehtymään, kokeilla tämän tyylistä, mutta sitruunatahnaa toffeen tilalle, ja sitten joko mansikoilla tai mansikkaa+vadelmaa. Kesällähän täytyy tehdä tietysti tuoreista marjoista. Viinimarjoistakin tulisi varmasti loitava kakku toffeen kera.