Kinuskileipomo Marenkikeiju

Kategoria: Muuta makeaa Nähty 48156 kertaa
 
07.11.2013
 
Ei kommentteja

LUKIJAN RESEPTITiramisu + savoiardikeksit


Tiramisu = ihana italialainen keksi-amarettojälkkäri, joka on parasta kokonaan itsetehtynä. Tehkäämme siis keksitkin itse!

4

SAVOIARDIKEKSIT (N. 25 KPL)

3 munaa

2 rkl mantelijauhetta
1 mm suolaa
0,75 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 tl vaniljasokeria

EROTTELE valkuaiset ja keltuaiset. Riko keltuaisten rakenne ja sekoita siihen mantelijauhe. Vatkaa valkuaiset ensin suolaripauksen kanssa kuohkeaksi, sitten lisää sokeri pienissä erissä ja vatkaa kovaksi vaahdoksi.

SEKOITA keltuaiset varovasti nostellen valkuaisvaahtoon.

SIIVILÖI keskenään sekoitetut jauhot ja vaniljasokeri vaahtoon ja nostele tasaiseksi taikinaksi.

NOSTA seos pursotinpussiin ja pursota pellille noin 10 cm pituisia keksejä. Keksit mahtuvat juuri ja juuri yhdelle pellille.

200 astetta, 10-12 minuuttia

SAMMUTA uuni paiston jälkeen ja jätä luukku raolleen vaikkapa haarukan avulla. Anna keksien kuivua muutaman tunnin ajan. (Itse pidin vain kaksi tuntia, mutta onnistui silti hyvin (:)

Reseptin sain Suklaapossun leivontablogista, joka on Yhteishyvän ohje. Suklaapossun leivontablogiin pääset tästä.

 

leipurikuvia 043

TIRAMISU (6-8 ANNOSTA)

n. 2 ½ dl vahvaa kahvia
3 kananmunaa
4 rkl sokeria
250 g mascarponejuustoa
½ dl Amaretto-likööriä
200 g (24 kpl) savoiardikeksejä
tummaa kaakaojauhetta

KEITÄ kahvi ja jäähdytä se.

EROTTELE valkuaiset keltuaisista.

VAAHDOTA valkuaiset ja 1 rkl sokeria kovaksi vaahdoksi.

SEKOITA keltuaiset, mascarpone ja loput sokerista keskenään.

SEKOITA valkuaisvaahto varovasti nostellen joukkoon.

MAUSTA kahvi Amaretolla, kasta puolet kekseistä kahvissa ja lado tiiviisti vierekkäin 20 x 20 cm kokoisen astian pohjalle.

LEVITÄ puolet mascarponevaahdosta päälle. Toista kerrokset. Peitä foliolla ja anna maustua jääkaapissa yön yli.

SIIVILÖI pinnalle runsaasti kaakaojauhetta juuri ennen tarjoilua.

Tiramisun reseptin sain täältä.