15.11.2013
Patongit (4 kpl)
4 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
0,5 tl sokeria
2 tl suolaa
n. 10 dl jauhoja (vehnä, hiivaleipä, sämpylä…)
1 dl öljyä
Mittaa vesi kulhoon, lisää siihen sokeri & suola. Sekoita keskenään kuivahiiva ja noin puolet jauhoista. Lisää ne veden sekaan. Lisää jauhoja niin paljon että taikina irtoilee käsistä ja kulhosta. Lisää lopuksi öljy. Vaivaa taikina hyvin.
Nostata taikinaa noin 30 minuuttia. Painele tämän jälkeen ilmakuplat pois ja nostata toiset 30 minuuttia.
Jaa taikina neljään osaan ja kaulitse suorakaiteenmuotoisiksi levyiksi. Rullaa kulmasta kulmaan ja kohota vielä 20 minuuttia. 10-15 minuuttia, 250 astetta. (Rapea kuori = suihkuta suihkepullolla vettä patonkien päälle tai kaada sitä tilkka uunin pohjalle paiston aikana —>> höyry)
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Todella hyvä patonkiohje, menee ehdottomasti jatkoon! Kiitos!