7.11.2013
115 g pehmeää voita tai margariinia
115 g sokeria
2 kananmunaa
1 tl vaniljauutetta/sokeria/jauhetta
115 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl maitoa
1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Aseta muffinipellille 12 paperivuokaa.
2. Mittaa voi ja sokeri isoon kulhoon. Vatkaa seos puulusikalla tai sähkövatkaimella vaaleaksi, keveäksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. (Puulusikalla vähintään 5 minuuttia, sähkövatkaimella 3-4 minuuttia)
3. Vatkaa munat joukkoon pienissä erissä. Lisää suunnilleen ruokalusikallinen kerrallaan ja vatkaa huolellisesti jokaisen lisäyksen jälkeen. (Riko kananmunat kippoon ja kaada noin ruokalusikallinen kerrallaan taikinan joukkoon.)
4. Vatkaa joukkoon vaniljauute/sokeri/jauhe (jos käytät vaniljasokeria, laita vähän enemmän, esim. 2 tl). Siivilöi jauhot kulhoon isolla metallisiivilällä.
5. Kääntele jauhot varovasti seokseen isolla metallilusikalla ja jatka, kunnes ne ovat täysin sekoittuneet.
6. Lisää maito ja kääntele se varovasti seokseen.
7. Kuppikakkutaikinan tulisi olla koostumukseltaan tasaista ja irrota helposti lusikasta, kun kopautat sitä kulhon reunaa vasten.
8. Lusikoi taikina paperivuokiin varoen täyttämästä niitä liikaa. (Täytä enintään kaksi kolmasosaa)
9. Paista kuppikakkuja kuumassa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes ne ovat kohonneet, kullanruskeat ja tuntuvat koskettaessa kiinteiltä.
10. Jätä kuppikakut pellille noin 10 minuutiksi ja siirrä ne sitten jäähdytysritiläle. Anna jäähtyä täysin.
Sokerikuorrute (12 kuppikakulle)
175 g tomusokeria
5-6 tl lämmintä vettä
1. Siiviöi tomusokeri kulhoon. Lisää kaksi teelusikallista lämmintä vettä ja vatkaa hyvin puulusikalla.
2. Jatka veden lisäämistä vähän kerrallaan, kunnes kuorrute on tasaista ja paksua ja pysyy puulusikan kuperalla puolella nostettaessa.
Levitä veitsellä tai pursota sokerikuorrute jäähtyneen kuppikakun päälle. Jos haluat päälle marmorikuvioita, tee sokerikuorrute näillä suhteilla: 225 g tomusokeria ja 6,5-7,5 tl vettä. Erota kuorrutteesta osa ja värjää se haluamallasi elintarvikevärillä.
Pursota kuorrutteen päälle koukeroita, viivoja tai täpliä ja rupea vetämään hammastikkua kevyesti kuppikakun päällä. Varo painamasta liikaa. Liikuttele hammastikkua niin paljon kuin itse haluat.
Kun levität/pursotat valkoista sokerikuorrutetta yhden kuppikakun päälle, pursota saman tien erivärinen sokerikuorrute päälle; jos annat valkoisen kuorrutteen odottaa, se ehtii jähmettyä liikaa ja pinnasta tulee ruman näköinen.
Makuvaihtoehtoja
Sitruuna tai appelsiini – lisää pienen sitruunan tai appelsiinin hienoksi raastettu kuori voi-sokeriseokseen vaiheessa 2.
Suklaa – korvaa 2 ruokalusikallista jauhoista kaakaojauheella.
Kahvi – korvaa maito ruokalusikallisella kylmää ja vahvaa mustaa kahvia.
Manteli – korvaa vaniljauute teelusikallisella manteliuutetta,
Piparminttu – korvaa vaniljauute teelusikallisella piparminttu-uutetta.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Piparkakku: Kiitos kommentistasi! Kannattaa kokeilla! 🙂