14.11.2013
Tässä linkki reseptin laatijan blogiin.
Banaani-suklaakeikauskakku
Vuokaan (n. 12 x 30 cm)
50 g voita
3/4 dl sokeria
n. 5 banaania (vuokani oli aika paljon pienempi, joten itselläni meni n. 2 banaania)
n. puolikkaan sitruunan mehu
Vuoraa vuoka leivinpaperilla. Sulata voi ja lisää sokeri, kaada vuoan pohjalle. Viipaloi banaanit viistottain ja aseta vuokaan. Purista hieman sitruunamehua banaanien päälle. Voit myös sipaista sitruunaa banaanien leikkuupintaan.
Pohja
150 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
½ dl maitoa
1 3/4 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
100 g suklaata (tumma-, maito- tai valkosuklaata)
Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen, koko ajan vatkaten. Sekoita vehnäjauho, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi taikinan joukkoon vuorotellen maidon kanssa. Rouhi suklaa pieneksi ja lisää taikinaan. Kaada vuokaan banaanien päälle. Paista 175 asteessa, noin 40-50 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi. Anna levätä vuoassa vähintään viisi minuuttia ennen kumoamista.
Koristeeksi
1 dl fariinisokeria
1 dl kuohukermaa
½ dl suolapähkinöitä
Laita kattilaan fariinisokeri ja kuohukerma. Kiehuta n. 10 minuuttia, kunnes seos paksunee. Tee koristeraitoja kinuskista valmiin kakun päälle. Paahda suolapähkinöitä pannulla ja ripottele kakun pinnalle.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Satsi: Pahoittelen tätä häiriötä. Poistan heti kaikki epähuomiossa laitetut mainokset kinuskileipomostani. Hyvä kun kiinnitit huomiota! 🙂