24.9.2016
Pohja:
125 g voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 keltuaista (valkuaiset voit käyttää marenkiin)
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Marenki:
2 valkuaista
1,5 dl sokeria
Vadelma-pätkismousse:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl vispikermaa
vadelmia oman maun mukaan
pätkiksiä ruohittuna oman maun mukaan
sokeria
Vatkaa pohjan voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito. Levitä taikina tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle. Valmista marenki.
Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi, kiiltäväksi vaahdoksi. Levitä pohjataikinan päälle. Paista 175 asteessa 20-30 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskehtava. Anna pohjan jäähtyä kunnolla. Leikkaa puoliksi.
Tee täyte. Sekoita vatkattu kerma, tuorejuusto, vadelmat, pätkisrouhe ja sokeri yhteen. Levitä täytettä toisen puoliskon päälle, ja nosta toinen puolisko varovasti päälle. Levitä täytettä vielä päälle. Moussea voi jäädä vähän yli.. Itse koristelin vadelmilla ja ekaa kertaa tekemilläni suklaarullilla..
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Kaunis kakkusi näyttää suussasulavan herkulliselta. Vadelmat raikastavat koristelun. Oletkin valinnut komeita yksilöitä, joiden lomassa täydennyksenä suklaapitsisuikaleita. Hienosti onnistunut ensimmäinen britakakku. 🙂