28.10.2014
4 ½ dl puolikarkeita vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
225 g voita
1 ¼ dl jääkylmää vettä
Sekoita kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe. Paloittele joukkoon 125 g voita ja nypi murumaiseksi seokseksi.
Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Kauli taikina jauhotetulla pöydällä n. 1 cm paksuksi, tasareunaiseksi suorakaiteeksi (esim. 18 x 25 cm).
Levitä loppu voi (100 g) ohuina viipaleina limittäin taikinalevyn keskelle. Voista voi leikata ohuita siivuja esimerkiksi juustohöylällä.
Käännä molemmat sivut voikerroksen päälle. Taita taikinalevy vielä kaksinkerroin.
Nipistä ala- ja yläreunat kiinni, jotta voi ei pursua ulos kauliessa.
Harjaa tarvittaessa kaulimisten välillä ylimääräiset jauhot pullasudilla.
Kauli levy kevyesti painaen jälleen n. 1 cm paksuksi suorakaiteeksi.
Taittele levy kolmeen osaan, tällä kertaa eri suuntaan kuin edellisellä kerralla.
Toista kauliminen ja kolmeen osaan taittelu vielä kolme kertaa. Taittelu kannattaa tehdä eri suuntiin, jotta taikina muotoutuu tasaisemmin. Viimeisten kaulimisten aikana voi saattaa olla lämmennyt sen verran, että taikina menee helpommin rikki ja voita saattaa pursuta ulos. Laita rikki menneeseen kohtaan jauhoja nosta levy 15 minuutiksi jääkaappiin viilenemään.
Nosta taikina lopuksi jääkaappiin n. 15 minuutiksi ennen leipomista. Voit tehdä taikinan valmiiksi jääkaappiin jo edellispäivänä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
leikkasin 12 ruutua. paistoin 200 asteessa ehkä joku 15-20min. juustona oli ihan arkijuustoa tms.
Määrä oli ihan silmä määränen ehkä n. puol dl juustoa ja rkl Aurajuustoa. ihan oman maun mukaan.
Lyttäsin kädellä juuston levynpäälle niin oli helpompi rullata.