Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Mil

Aurajuusto-juustorullat

28.10.2014

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19318_20141027_182953-1_600x600.jpg

4 ½ dl puolikarkeita vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
225 g voita
1 ¼ dl jääkylmää vettä

Sekoita kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe. Paloittele joukkoon 125 g voita ja nypi murumaiseksi seokseksi.

Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä n. 1 cm paksuksi, tasareunaiseksi suorakaiteeksi (esim. 18 x 25 cm).

Levitä loppu voi (100 g) ohuina viipaleina limittäin taikinalevyn keskelle. Voista voi leikata ohuita siivuja esimerkiksi juustohöylällä.

 

Käännä molemmat sivut voikerroksen päälle. Taita taikinalevy vielä kaksinkerroin.

Nipistä ala- ja yläreunat kiinni, jotta voi ei pursua ulos kauliessa.

Harjaa tarvittaessa kaulimisten välillä ylimääräiset jauhot pullasudilla.

Kauli levy kevyesti painaen jälleen n. 1 cm paksuksi suorakaiteeksi.

Taittele levy kolmeen osaan, tällä kertaa eri suuntaan kuin edellisellä kerralla.

Toista kauliminen ja kolmeen osaan taittelu vielä kolme kertaa. Taittelu kannattaa tehdä eri suuntiin, jotta taikina muotoutuu tasaisemmin. Viimeisten kaulimisten aikana voi saattaa olla lämmennyt sen verran, että taikina menee helpommin rikki ja voita saattaa pursuta ulos. Laita rikki menneeseen kohtaan jauhoja nosta levy 15 minuutiksi jääkaappiin viilenemään.

Nosta taikina lopuksi jääkaappiin n. 15 minuutiksi ennen leipomista. Voit tehdä taikinan valmiiksi jääkaappiin jo edellispäivänä.

Kategoriat

Muut suolapalatTaikinat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19318_20141027_182953-1_400x400.jpgMilAurajuusto-juustorullat
3

Kommentit (3)

Mil
Kinuskileipomo Mil
29.10.2014 14:37

leikkasin 12 ruutua. paistoin 200 asteessa ehkä joku 15-20min. juustona oli ihan arkijuustoa tms.
Määrä oli ihan silmä määränen ehkä n. puol dl juustoa ja rkl Aurajuustoa. ihan oman maun mukaan.
Lyttäsin kädellä juuston levynpäälle niin oli helpompi rullata.

Satsi
29.10.2014 12:20

Niin ja moneksiko palaksi leikkasit tuon taikinalevyn? Paistoitko missä lämpötilassa?

Satsi
29.10.2014 12:16

Nuo ovat takuulla hyviä. 🙂 TYkkään Aurajuustosta ja taikina on minustakkin paras voitaikina. Olikohan sinulla jotain tarkempaa rullan sisälle laitettavasta juustosta? Mitä muuta juustoa? Paljonko suunnilleen laitoit yhteen rullaan?

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa